• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Companiile controlate de stat, obligate să participe la licitaţiile publice

15 Martie, 21:28

Companiile cu capital majoritar sau integral de stat ar putea fi obligate să participe la licitaţiile publice organizate de autorităţile publice, potrivit unei propuneri anunţate joi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, scrie news.ro.

teo

"Prima măsură propusă este că se va întocmi de către autorităţile publice tutelare a unei liste complete cu operatorii economici cu capital majoritar sau integral de stat pe domenii, subdomenii şi activităţi autorizate prin statut", a anunţat Teodorovici.

A doua măsură se va lua prin publicarea unui ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), care se va referi la obligativitatea transmiterii de către autorităţile contractante, după publicarea anunţului de participare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a unei invitaţii de participare în procesul de achiziţii publice către fiecare operator economic din listă.

"A treia măsură: se va mandata, de către autorităţile publice tutelare, prin reprezentanţii statului în consiliul de administraţie şi AGA, pentru a hotărî cu privire la obligativitatea operatorilor economici de a transmite oferte şi de a participa la procedurile de achiziţie publică sectoriale, organizate de autorităţile contractante de la care au primit invitaţia. Apoi, ne vom uita (...) din 100% oferte transmise, câte vor câştiga", a afirmat Teodorovici.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: