• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Comisiile de buget şi juridică ale Camerei Deputaţilor au modificat proiectul Legii prevenirii

27 Noiembrie, 17:53

Comisiile de buget şi juridică reunite ale Camerei Deputaţilor au decis, luni, modificarea Legii prevenirii săvârşirii de contravenţii, astfel încât regimul contravenţiilor care intră sub incidenţa acestui act normativ va fi stabilit prin Hotărâre de Guvern.

Buget finante

”S-a decis ca acest corp al legii să fie votat în Parlament, iar pentru anexa 1, care face referire la acele contravenţii ce intră sub cupola legii, să fie dată o Hotărâre de Guvern, la fel şi anexa 2. (...) Ele (contravenţiile - n.r.) pot să se modifice dintr-un cod de procedură, de aplicare şi, în acest sens, am spus că este mult mai lucrativ şi mai obiectiv ca această anexă să poată fi modificată în conformitate cu modificările legislative care apar, să nu trebuiască de fiecare dată să venim cu legea în Parlament şi să o modificăm. Este pur şi simplu mult mai eficient în acest mod, anexa 2 face referire la procesul verbal de conformare, acea perioadă de 90 de zile pe care contribuabilul o va avea pentru a pune lucrurile în ordine”, a precizat Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, care a propus amendamentul.

Proiectul Legii prevenirii cuprindea, iniţial, anexa privind contravenţiile, iar, la propunerea Ministerului, aceasta a fost eliminată de comisiile de buget şi juridică. Proiectul, al cărui iniţiator este Guvernul, are ca obiect de reglementare crearea cadrului legal privind instituirea unor instrumente care să asigure prevenirea săvârşirii de contravenţii.

Astfel, autorităţile sau instituţiile publice cu atribuţii de control, constatare şi sancţionare a contravenţiilor au stabilite ca atribuţii informarea, instruirea şi îndrumarea publicului, precum şi obligaţia de a aplica, în cazul săvârşirii anumitor fapte contravenţionale, sancţiunea de avertisment împreună cu stabilirea unui plan de remediere prin care se acordă contravenientului o perioadă de timp pentru îndeplinirea obligaţiilor legale. Continuare pe Economica.net

Sursa - Economica.net

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: