• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8737 LEI
  1 USD = 4.0172 LEI
  1 GBP = 5.4853 LEI
  1 CHF = 4.5274 LEI
  1 HUF = 1.3544 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8752 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Comisarul Hahn, la Chișinău, dă asigurări că asistența macrofinanciară va fi reluată în septembrie

19 Iunie, 17:11

Asistența macrofinanciară din partea UE pentru R. Moldova, suspendată acum doi ani, ar putea fi reluată în toamna curentă, a anunțat astăzi comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, care se află pentru a doua oară la Chișinău în această lună.

Johannes Hahn

Într-o conferință de presă susținută la Guvern alături de prim-ministra Maia Sandu, Hahn a declarat că UE este gata să sprijine R. Moldova și s-a arătat sigur că noul Guvern va implementa reformele necesare, însă o condiție primordială este lupta împotriva corupției. 

„Sunt sigur că putem să reluăm asistența bugetară și asistența macrofinanciară începând cu luna septembrie”, a spus Hahn.

„Am decis să reluăm dialogul politic între R. Moldova și UE. (...) Ne dorim să revenim la o conlucrare normală și firească între UE și R. Moldova”, a declarat Maia Sandu, vorbind despre acțiunile pe care și le-a propus noua guvernare de la Chișinău, inclusiv investigarea fraudei bancare, combaterea corupției și eliminarea schemelor care au dus la sărăcirea populației.

Prim-ministra a adăugat că a discutat cu oficialul european despre progamele comune care au fost îngheţate, despre restabilirea sprijinului financiar în contextul suportului bugetar, a asistenței macrofinanciare, dar și despre obținerea asistenței tehnice și de consultanță pentru instituțiile publice din R. Moldova.

Comisarul Johannes Hahn a anuţat în aceeași conferință că în curând va avea loc un Consiliu de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană la Bruxelles, la care a invitat-o pe Maia Sandu.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: