• Bucuresti 30º C
    Baia Mare 25º C
    Brasov 23º C
    Cluj-Napoca 25º C
    Constanta 25º C
    Craiova 30º C
    Galati 29º C
    Iasi 27º C
    Suceava 22º C
    Timisoara 29º C
  • 1 EUR = 4.8433 LEI
    1 USD = 4.2377 LEI
    1 GBP = 5.3434 LEI
    1 CHF = 4.5111 LEI
    1 HUF = 1.3686 LEI
    1 BGN = 2.4763 LEI
    1 JPY = 3.9628 LEI
  • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Comentatorul Victor Juc, ce urmărește PSRM prin condițiile înaintate celorlalte fracțiuni

11 Aprilie, 08:47

Directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc, este de părere că PSRM urmărește să folosească executivul în calitate de catalizator al dinamizării activității președintelui. „Nu atât se urmărește acțiunea pe termen scurt, dar se țintește spre anul 2020 când vor avea loc alegerile prezidențiale”, a declarat acesta la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

juc

Victor Juc este de părere că PSRM urmărește să folosească executivul în calitate de catalizator al dinamizării activității președintelui. Nu atât se urmărește acțiunea pe termen scurt, dar se țintește spre anul 2020 când vor avea loc alegerile prezidențiale.

„În acest sens, constatăm că Partidul Socialiștilor, dând curs acestor invitații și preluând inițiativa, nu urmărește altceva decât să folosească aflarea la guvernare în calitate de mecanism pentru resetarea activității președintelui”, spune Victor Juc.

Blocul ACUM nu se va prezenta astăzi la negocierile cu Partidul Socialiștilor. Aceasta pentru că orice negociere pe care ar purta-o cu socialiștii, i-ar strica pozițiile pe care ACUM încearcă să le ocupe la startul alegerilor locale. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș.

În opinia lui, toate inițiativele propuse de Andrei Năstase și Maia Sandu au ca scop foarte clar poziționarea pentru alegerile locale de anul curent. Victor Nichituș spune că cei doi politicieni nu-și doresc alianță nici cu PSRM, nici cu PDM.

Partidul Socialiștilor invită pentru joi, 11 aprilie, Blocul Politic ACUM, în sala 508 a anexei Parlamentului, cu începere de la ora 11.00, „pentru a discuta formarea majorității parlamentare, constituirea coaliției de guvernare și învestirea unui nou guvern funcțional pentru Republica Moldova și cetățenii săi”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: