• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0405 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5329 LEI
  1 HUF = 1.3512 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Comentatorii politici, despre invitația repetată a blocului ACUM adresată PSRM

08 Aprilie, 14:22

PSRM este, pentru PPDA și PAS, "un rău mai mic decât Vlad Plahotniuc", consideră analistul politic Nicolae Negru cu referire la invitația repetată a Blocului la discuții publice. E totuși prea puțin probabil ca discuțiile respective să conducă la constitirea unei coaliții oficiale a celor două forțe politice, a precizat sursa citată.

parlament

Solicitat de reporterul Deschide.MD, comentatorul a atras atenția asupra faptului că în apelul repetat, lansat de blocul ACUM, se vorbește despre tergiversarea procesului de constituire a organelor de lucru ale Parlamentui, ceea ce ar însemna că reprezentanții PPDA și PAS intenționează să discute cu PSRM, inclusiv, subiectul alegerii președintelui Parlamentului, dar și numirea Guvernului.

ACUM a trecut rubiconul. Pentru ei, Dodon și Moscova sunt răul mai mic decât Vlad Plahotniuc... Posibil ca ei să adopte o decizie prin care subiectul geopolitic nu va fi discutat, iar activitatea deputaților va fi concentrată pe problemele interne. Vom vedea cum se vor înțelege cele două forțe politice”, a menționat comentatorul politic.

Nicolae Negru a dat de înțeles că ACUM ar putea suferi în cazul unei coaliții oficiale cu PSRM, dezămăgindu-și electoratul de dreapta: „ACUM ar putea pierde din electoratul unionist la viitoarele alegeri”.

Și analistul politic Igor Boțan consideră că o alianță oficială între PSRM și ACUM este puțin probabilă, fiind limitată doar la votarea de către socialiști a unui Guvern minoritar, condus de reprezentanții ACUM.

Blocul ACUM și-a identificat poziția. Vrea guvern minoritar pentru a nu fi învinuit că își dorește să rămână în opoziție pentru patru ani de zile... Dacă PSRM se convoacă și adoptă o decizie, posibil să auzim că socialiștii sunt dispuși să acorde votul de încredere unui guvern minoritar”, a spus el.

Igor Boțan a precizat că ACUM nu-și poate permite o coaliție cu PSRM atâta timp, cât Partidul Socialiștilor are în programul său politic anularea Acordului de Asociere cu UE.

Vom aminti că Blocul ACUM a invitat fracțiunea parlamentară a PSRM pentru a discuta eventuale inițiative în vederea dezoligarhizării țării, potrivit unui anunț publicat pe pagina Blocului.

Ulterior, PSRM a venit cu un comunicat prin care a anunțat că își convoacă organele de conducere pentru a dezbate invitația ACUM.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, comentator politic, discutii, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: