• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cîţu: Vrem să creștem și alocații și pensii

27 Iulie, 22:59

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit, luni, la B1 TV, despre creșterea pensiilor și dublarea alocațiilor, anunț care va fi făcut în zilele următoare de premierul Ludovic Orban.

citu

"Discuțiile pe care le am sunt discuții cu cifrele de masă. Vrem să creștem și alocații și pensii, dar vrem și să investim. Vrem să luăm o decizie care să nu ne arunce în aer. Facem acest lucru într-un moment dificil pentru economie. Nu am nici un conflict cu premierul.

Costurile cu COVID în primele 6 luni sunt de 5 miliarde lei. În aceste condiții, am găsit resurse și pentru creșterea pensiilor și alocațiilor. Este o decizie care este în avizare și va fi anunțată de domnul premier în câteva zile. Nu vom avea nevoie de ajutor de la FMI, nu în 2020. Am reușit cu forțe proprii să susținem deficitul bugetar", a spus Florin Cîțu.

"Sunt îngrijorat de măsurile populiste care vin din Parlamentul României"

Întrebat care este principala îngrijorare pe care o are în acest moment, ca ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a răspuns: ”Sunt îngrijorat de toate aceste măsuri populiste care vin din Parlamentul României. Pericolul cel mai mare pentru stabilitatea economică o reprezintă acest Parlament toxic, această majoritate toxică socialistă, care, în acest moment, folosește Parlamentul doar ca instrument de campanie electorală. Pe ei nu îi interesează stabilitatea economică și bunăstarea românilor, îi interesează doar să câștige câteva voturi”.

Curtea Constituțională a decis, în 15 iulile, că este constituțională legea prin care Parlamentul a respins ordonanța de urgență a Guvernului Orban privind amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, astfel că actul normativ a mers la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: