• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cîţu: În PNRR trebuie să fie programe care să susţină acest sector

25 Februarie, 12:41

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă trebuie să fie programe care să susţină sectorul IMM-urilor, precizând că va avea grijă să fie sume alocate cu această destinaţie în cadrul PNRR, potrivit news.ro.

citu

Florin Cîţu a declarat joi, la dezbaterea organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România că 2020 a fost un an dificil pentru IMM-uri din cauza pandemiei, dar antreprenorii nu au făcut grevă şi nu au ieşit în stradă.

“Anul trecut a fost un an dificil, în special pentru antreprenori, pentru IMM-uri, pentru sectorul privat, am apreciat modul în care v-aţi comportat anul trecut pentru că v-a fost greu, 1,4 milioane de oameni în şomaj tehnic, nu am văzut nicio grevă, nu am văzut pe nimeni în stradă, nu a făcut nimeni scandal. Am acceptat situaţia cu toţii şi am găsit soluţii şi pentru asta apreciez modul în care aţi înţeles situaţia prin care a trecut România anul trecut”, a afirmat premierul.

El a menţionat că IMM Invest este un program de succes, iar în prezent şi alte state europene îl aplică.

“Au fost câteva măsuri bune pe care le-am luat anul trecut şi le-am îmbunătăţit împreună cu dumneavoastră, IMM Invest este un program de succes şi a fost soluţia pe care am luat-o şi văd că şi alte ţări din UE merg acum de la ajutor de stat sau injecţii directe la această formă de garanţie, deci este testată”, a transmis Florin Cîţu.

Primul ministru a mai afirmat că adevăraţii eroi din economie sunt antreprenorii, cei care îşi asumă riscuri pe banii proprii.

“Adevăraţii eroi în economie sunt antreprenorii. Ei sunt cei care îşi asumă riscuri, pe banii proprii, de multe ori câştigă, de foarte multe ori pierd şi au curajul să o ia de la capăt. Fără această efervescenţă în sectorul privat, fără dumneavostră care vă asumaţi riscuri cu IMM-uri, care unele dintre ele ajung companii mari, fără dumneavoastră nu am avea o economie dinamică. Vreau să vă mulţumesc pentru că anul trecut a fost dificil pentru toată lumea, dar dinamica, transparenţa, dinamica pe care am avut-o împreună anul trecut s-a văzut la finalu anului, când România a avut cea mare creştere economică din Europa în trimestrul 4”, a declarat premierul.

Florin Cîţu a anunţat şi lansarea unui program hibrid – Agro Invest, destinat sectorului agricol, precizând că în PNRR trebuie să fie programe care să susţină IMM-urile.

“Am prelungit măsurile de succes, IMM Invest şi apare un hibrid – Agro Invest pentru sectorul agricol, un fel de IMM Invest pentru agricultură şi bineînţeles programul a fost îmbunătăţit, vom vedea anul acesta cât va putea merge, dar spun că vor fi şi alte programe care să susţină IMM-uri şi aici este rolul  PNRR. În PNRR trebuie să fie programe care să susţină acest sector şi voi avea grijă că vor fi sume alocate în PNRR. IMM Invest merge mai departe”, a mai transmis Cîţu.

El a mai precizat că este posibil ca din Măsura 3 să fie eliminate acele proiecte care sunt legate de imobiliare.

“Celelalte programe, cele trei şi în special Măsura 3, unde au fost câteva probleme, cred că aici a fost o interpretare mai largă a ceea ce noi am spus în acea măsură. Când am vorbit de spaţii de producţie, nu se gândea nimeni la imobiliare. (…) E posibil ca soluţia pe care să o avem pe termen scurt acum să eliminăm acele proiecte din măsura 3 care sunt legate de imobiliare să putem să mergem mai departe. Este o discuţie pe care o să o am cu ministrul Economiei, ar fi păcat să nu mergem cu această măsură mai departe. Toată problema a apărut la modul de interpretare. Noi vorbeam de spaţii de producţie, dar producţie, e adevărat, are un sens mai larg depinde cine îl interpretează şi cum îl interpretează”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: