• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ciolacu: Guvernul a dat astăzi drumul austerităţii. Tăieri peste tot. De la pensionari, de la copii

08 Februarie, 16:15

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că Executivul a dat drumul la austeritate şi că va efectua tăieri peste tot, „de la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise”, potrivit news.ro.

ciolacu

În campania electorală, au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi, au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise!

Practic, astăzi au îngropat toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranţele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Şi este doar începutul unui tunel lung şi negru al austerităţii.
Minim 5 ani va lua României pentru a ieşi din groapa în care ne-au aruncat aceşti incompetenţi. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toţi cei pe care i-au plantat în funcţii plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetenţă şi nicio soluţie pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.
Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat că, în urma discuţiilor în şedinţa coaliţiei, a fost stabilit că nu vor mai fi emise noi vouchere de vacanţă deoarece există vouchere de vacanţă deja emise care sunt valabile şi în acest an. El a mai spus că a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021. Acesta a mai spus că obiectivul este ca deficitul să fie în jurul procentului de 7%.
„Am discutat şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, pentru că aici trebuie să fim foarte corecţi, atât Comisia Europeană, cât şi agenţiile de rating urmăresc nu numai atingerea ţintei de deficit pe care am negociat-o, ci urmăresc şi deficitul structural, adică evoluţia cheltuielilor pe termen lung. Ca atare, este clar că trebuie să realizăm şi o scădere a acestor cheltuieli prin care să arătăm sănătatea bugetară a economiei româneşti”, a afirmat luni Orban.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: