• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ciolacu, după decizia CCR referitoare la Avocatul Poporului

29 Iunie, 14:30

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi, după decizia CCR referitoare la Avocatul Poporului, că judecătorii au confirmat, în unanimitate, ”că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept”. ”Veţi vedea şi reacţiile externe pe acest subiect”, a afirmat Ciolacu.

ciolacu

”UNANIMITATE, loserilor!!! CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL şi USR au pus la cale un abuz îngrozitor şi au atacat însăşi esenţa statului de drept! La sesizarea PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîţu, Orban, Barna şi a restului găştii anti-corupţilor de carton”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta a salutat decizia Curţii care ”consolidează astfel poziţia acestei instituţii în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti faţă de abuzurile puterii”.

”Am văzut însă că Orban şi Barna deja continuă delirul şi vor o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de raţiune! Nu-şi dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziţie în faţa întregii Europe! Îi somez să renunţe la aceste manevre sinucigaşe, care fac un rău enorm ţării! Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-şi reia exercitarea deplină a atribuţiilor sale. La câte abuzuri pregăteşte această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocaţiilor şi cu OUG privind privatizarea sănătăţii”, a mai scris Ciolacu.

La Parlament, acesta a declarat că revocarea Avocatului Poporului este ”un atac direct la statul de drept făcut de actuala de coaliţie care, timp de ani de zile, spuneau că apără statul de drept”.

”Veţi vedea şi reacţiile externe pe acest subiect”, a mai afirmat Ciolacu.

Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională, au decis marţi judecătorii CCR, în urma sesizării depuse de PSD. Astfel, Curtea Constituţională a explicat că „de la data publicării deciziei sale în Monitorul Oficial al României, doamna Renate Weber îşi reia calitatea de Avocat al Poporului, urmând a-şi exercita mandatul constituţional pentru care a fost numită prin Hotărârea Parlamentului României nr. 18/2019, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 524 din 26 iunie 2019”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: