Liubovi Bânză - este soția decanului de la Facultate de Drept, reținut și el acum două săptămâni înr-un dosar de corupție. Liubovi Brînza face dreptate la Curtea de Apel Chișinău din 2015, anterior fiind magistrată la Judecătoria Chișinău. Judecătoarea Brînza făcut parte din completul de judecată condus de Oxana Robu care a suspendat pedeapsa cu închisoarea pe numele lui Igor Gamrețki, recunoscut vinovat de trucarea licitației publice pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

La 18 decembrie 2017, după 24 de ședințe de judecată, un complet de judecători condus de Liubovi Brânza a menținut pedeapsa cu 18 ani de închisoare pe numele controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, în dosarul în care a fost învinuit că ar fi obţinut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.

Svetlana Tizu (foto) - considerată drept cel mai sexy judecător. Svetlana Tizu a fost numită în funcţie la 4 februarie 2015 pentru un termen de 5 ani. În 2016, magistrata a avut un salariu de 181 169 lei, puţin peste 15 mii de lei pe lună. Datorită pozelor provocatoare postate pe Facebook, portalul britanic Daily Mail a catalogat-o, în 2015, drept „cea mai sexy magistrată din lume". Potrivit declarației de avere pentru anul 2017, magistrată are trei mașini, dar trăiește la gazdă. 

Ludmila Ouş - Fostă judecătoare la Judecătoria Ciocana, magistrata a fost transferată la Curtea de Apel în august 2014, iar ]n 2016 a făcut parte din completul de judecători care a examinat dosarul fostului premier Vlad Filat, acuzat de corupere pasivă și trafic de influență.

Galina Mosclaciuc - a activat anterior la Judecătoria Buiucani. Aceasta a pronunțat sentința de achitare a Stelei Pahomi la 20 aprilie 2018. Numele ei apare în contextul mai multor dosare de rezonanță din R. Moldova, între care dosarul parcărilor cu plată din Chișinău și dosarul grădinițelor. Totodată, Moscalciuc este judecătoarea care l-a achitat pe Ion Perju, poliţistul învinuit de moartea lui Valeriu Boboc, în dosarul 7 aprilie. Ulterior, sentinţa magistratei a fost anulată de instanţele superioare.

Victoria Hadârcă - a fost numită în funcție pe 11 aprilie, 2014. Înainte de asta a lucrat asistent de judecător la Curtea de Apel. În 2017 a ridicat 46 de mii de la Judecătoria Buiucani, altele 154 de mii de la Judecătoria Chișinău și a primit 2200 euro și 3500 de lei  - cadou de la părinți. Deține în proprietate un apartament, procurat în 2012 și două imobile de 6,5 m.p. și respectiv 7,4 m.p. procurate în 2013.

Sursa: deschide.md