• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cine este PROCURORUL care a ‘albit’ falsurile Primăriei Brașov pe SEAP

27 Iunie, 08:43

Un fals grosolan făcut de persoane din Primăria Brașov, pe site-ul de licitații SEAP, 39 de licitații modificate pe pagina națională de achiziții publice, pentru a le da aparența de legalitate.

ygyg

Este vorba despre achiziții publice, 39 la număr, prin negociere directă fără publicare de anunț, „cosmetizate” de persoane din Primărie care dețineau parola siteului de licitații publice, astfel încât, oricine le-ar privi să nu sesizeze neregulile.

Securizarea site-ului SEAP nu a permis însă schimbarea datelor din sistem, astfel că, deși pe interfață modificările au rămas salvate, la o preluare prin metoda copy/paste, cel care face acest lucru obține informația inițială, nealterată.

Falsul a fost descoperit de fostul șef al BCCOA Brașov, Gabriel Florescu, cel care a sesizat ilegalitatea la DIICOT Brașov, precizând în denunț că este vorba despre 39 de licitații modificate, potrivit brasovstiri.ro.

Pângerea lui Gabriel Florescu a fost preluată de procurorul Marian Drilea, de la DIICOT Brașov, nu face niciun demers pentru a cerceta aspectele reclamate în plângere, ci doar pe baza interpretării celor reclamate, face o apologie a infracțiunii, totul culminând cu o rezoluție de clasare.

Trecând peste modul în care a fost desfășurată cercetarea plângerii, sesizăm aici faptul că procurorul Marian Drilea se cam afla în incompatibilitate în acest dosar, el fiind potrivit legii obligat să se abțină și să sesizeze acest aspect procurorului șef, pentru ca această plângere să fie repartizată unui alt procuror.

Incompatibilitatea în această cauza este atrasă de două aspecte:
În primul rând o dispută mai veche între Marian Drilea, procurorul DIICOT și semnatarul plângerii penale, Gabriel Florescu, o dispută scrisă, cu acte materiale, care a lăsat o aversiune reciprocă între cei doi, astfel că este pusă la îndoială capacitatea anchetatorului de a fi imparțial în această cauza.

Cel de-al doilea aspect care atrage incompatibilitatea lui Marian Drilea în soluționarea acestei plângeri este legătura apropiată a procurorului cu primarul Brașovului (direct interesat în curățatea imaginii instituției pe care o conduce), cei doi fiind implicați în acțiuni comune sociale și religioase. Dovada este furnizată chiar de preotul paroh al Bisericii Sfânta Treime din Șcheii Brașovului, părintele Aurelian Reit care i-a premiat pe cei doi pentru implicarea în desfășurarea ceremoniilor legate de Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, po poză în care cei doi stau umăr la umăr în timp ce primesc recunoștința sfântului lăcaș.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: