• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 9º C
  Craiova 10º C
  Galati 12º C
  Iasi 13º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8246 LEI
  1 USD = 4.4133 LEI
  1 GBP = 5.4549 LEI
  1 CHF = 4.5646 LEI
  1 HUF = 1.3206 LEI
  1 BGN = 2.4668 LEI
  1 JPY = 4.1005 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Chirtoacă, gata să moară decât să facă o nouă coaliție cu PD

06 Decembrie, 11:41

Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, susţine că regulile după care se vor desfăşura alegerile parlamentare din 24 februarie au fost stabilite în aşa fel, încât să ofere şanse minime de reuşită partidelor de opoziţie şi să garanteze victoria socialiştilor şi a democraţilor. „Decât să trăiești după regulile lui Plahotniuc, mai bine mort”, afirmă Chirtoacă.

Chirtoaca

„Alegerile nu mai sunt alegeri. Alegerile sunt setate pentru a fi pierdute. Regulile sunt făcute în aşa fel încât alegerile să fie pierdute şi să confirme regimul Plahotniuc-Dodon”, a afirmat Dorin Chirtoacă la TV8.

Liderul PL consideră că pentru a nu admite ca socialiştii şi democraţii să ajungă să guverneze Republica Moldova şi după 24 februarie, forţele de dreapta proeuropene trebuie să meargă împreună în alegeri, referindu-se în special la PL, PLDM, PAS şi PDA.

Cât priveşte negocierile în acest sens cu PAS şi PDA, care vor forma blocul electoral ACUM, Dorin Chirtoacă a spus că este optimist că se va găsi un compromis ca cele patru partide să meargă într-o anumită formulă împreună, în caz contrar, afirmă Chirtoacă, scrutinul va fi pierdut. Ex-primarul a mai menţionat că este greşit ca să fie format separat un bloc unionist pentru alegeri, pentrru că alegerile se vor desfăşura într-un singur tur, iar voturile în loc să fie concentrate pe un singur candidat, vor fi dispersate pe doi-trei.

Întrebat dacă liberalii sunt gata să mai facă alianță cu PDM, de dragul unirii Republicii Moldova cu România, Chirtoacă a declarat că nu o vor face.

„Nu vom face, deoarece pentru ei acest deziderat este fals. Un deziderat fals pentru ei este și integrarea europeană și am văzut cum au dorit să includă acest deziderat în Constituție. Nu vom face alianță, deoarece ne putem trezi cu unirea cu Federația Rusă sau cu un grup criminal”, a declarat Chirtoacă.

În opinia noului lider al PL, o alianță cu cei „care au distrus democrația este inacceptabilă din start”.

„PDM trebuie purificat. De fapt, acolo este vorba de lichidare și închiderea subiectului. Nu e vorba doar de Plahotniuc, problema este în toată încrengătura lor, un partid putred și murdar. Prea multe mârșăvii au făcut. Pentru ei trebuie un adevărat filtru, un filtru cu densitatea ce mai mare posibilă”, mai spune liderul PL.

Pentru salvarea PDM, Chirtoacă spune că „în mod normal partidul se va dezintegra și toți vor fugi în alte partide, așa cu s-a și format”.

Pe de altă parte, acesta spune că PL își dorește alianță cu partidele proeuropene veritabile și cele unioniste, la moment liberalii fiind în discuții pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, cu blocul ACUM, format din Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: