• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Chișinăul pregătește cadrul legal pentru accederea mașinilor transnistrene în traficul internațional

18 Iunie, 17:20

Înregistrarea mijloacelor de transport cu numere din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului – pentru accesul în traficul internațional – va fi efectuată în subdiviziunile Agenției Servicii Publice din Tiraspol și Râbnița.

transnistria

Înregistrarea se va face în baza documentelor confirmative ce atestă domiciliul persoanei și dreptul de proprietate asupra vehiculului, însoțite de o declarație pe proprie răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor din aceste acte.

Prevederile se conțin într-un proiect de lege propus în vederea asigurării realizării Deciziei protocolare privind accesul în traficul internațional al mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, transmite IPN.

Mijloacele de transport înregistrate în baza prezentei legi pot fi înstrăinate fără achitarea drepturilor de import dacă sunt vândute persoanelor cu domiciliu în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender sau persoanelor juridice care desfășoară activitate de întreprinzător în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană. În cazul în care mijloacele de transport sunt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în dreapta Nistrului, se vor achita drepturi de import.

Pentru a evita eventuale eschivări de la plata drepturilor de import, persoanele care își au domiciliul în altă parte decât în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender nu vor putea conduce pe drumurile naționale mijloace de transport înregistrate în baza respectivei legi.

La sfârșitul lunii aprilie a anului curent, Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un consens în ceea ce privește mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional. Potrivit acordului, posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe neutre și vor fi admiși în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: