• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Chișinăul insistă pe scoaterea punctelor de control de la Gura Bâcului - Bâcioc. Tiraspolul se opune

23 Iulie, 08:26

La Bender, sub preşedinţia delegației Federației Ruse, s-au întrunit membrii Comisiei Unificate de Control pentru a discuta problemele ce vizează situaţia din Zona de Securitate şi soluțiile legate de chestiunea asigurării liberei circulații și securității pe podul peste r. Nistru, în preajma satului Bâcioc.

transnistria

Din motiv că proiectul agendei primei ședințe nu a întrunit chestiunea organizatorică, ci numai raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit, conform înţelegerilor anterioare, s-a convenit ca ședința CUC să fie transferată pentru următoarea reuniune a Comisiei.

La cea de-a doua ședință, neordinară, discuțiile s-au axat pe propunerile de compromis parvenite la 28 iunie curent din partea reprezentanților Federației Ruse, care prevăd ca monitorizarea și asigurarea securității și liberei circulații pe podul peste r. Nistru și în vecinătatea localităților Gura-Bâcului și Bâcioc să fie asigurată doar de către forțele pacificatoare de comun cu angajații poliției și așa-numitei miliții transnistrene. În context, componenta moldovenească insistă pe lichidarea posturilor pretinselor structuri de forță transnistrene instalate în preajma s.Bâcioc. Această propunere prezintă o soluție rezonabilă de a debloca activitatea CUC pe acest subiect și corespunde mandatului misiunii de pacificare stabilit de Acordul din 21 iulie 1992.

Aprobării acestei propuneri s-a opus vehement delegația transnistreană, neavând argumente temeinice.

Din această cauză discuțiile asupra acestei probleme vor fi reluate la următoarea ședință a Comisiei, preconizată pentru data de 26 iulie 2018.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: