• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CGMB a aprobat înființarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19

02 August, 14:00

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), reunit luni în şedinţă, a aprobat, printr-o hotărâre, înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19.

vaccin

Proiectul „Caravana mobilă de vaccinare” este prevăzut să se deruleze pe o perioadă de cinci luni, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de situaţia pandemică.

Potrivit referatului de aprobare, centrul de vaccinare mobil va staţiona în fiecare sector, în funcţie de numărul de locuitori, conform unui grafic prestabilit. Astfel, se urmăreşte să se vină atât în sprijinul persoanelor vârstnice care nu se pot deplasa, cât şi al celor care ar avea distanţe mai mari de parcurs pentru a ajunge la centrele de imunizare existente.

„Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale vaccinului. În faţa acestei realităţi, scopul caravanei mobile de vaccinare este de a prezenta într-o manieră cât mai obiectivă beneficiile vaccinării, devenită esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale coronavirusului”, se explică în referat.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: