• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 22º C
  Constanta 21º C
  Craiova 29º C
  Galati 27º C
  Iasi 24º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6563 LEI
  1 USD = 3.8076 LEI
  1 GBP = 5.3154 LEI
  1 CHF = 3.8976 LEI
  1 HUF = 1.4953 LEI
  1 BGN = 2.3808 LEI
  1 JPY = 3.5179 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cetăţean român de naţionalitate palestiniană, cercetat de DIICOT pentru propagandă teroristă

29 Martie, 21:18

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetăţean român de naţionalitate palestiniană, este cercetat de procurorii DIICOT pentru implicare în promovarea prin propagandă în mediul virtual a unor mesaje radicale specifice organizației teroriste DAESH și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive, cu scopul de a convinge și atrage noi adepți.

diicot

Cetăţeanul român de naţionalitate palestiniană a intrat în atenția SRI în anul 2015, în urma unei sesizări la 0800.800.100 - Linia telefonică antitero (Telverde antiterorist), informează SRI.

Potrivit DIICOT, bărbatul "prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu". Oamenii legii susţin că bărbatul de naţionalitatea palestiniană ar fi promovat în mediul virtual, în mod sistematic, idei, concepții și doctrine specifice organizației teroriste DAESH, cu scopul de a convinge și atrage noi adepți.

"Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste", mai susţin procurorii. Concret, suspectul ar fi accesat site-uri și forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat și distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conținut extrem de violent și ar fi elogiat atentatele comise de organizația teroristă DAESH și discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios și încurajează violența împotriva altor confesiuni religioase.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: