• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 7º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 10º C
  Craiova 11º C
  Galati 10º C
  Iasi 9º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.8127 LEI
  1 USD = 4.3601 LEI
  1 GBP = 5.6207 LEI
  1 CHF = 4.5243 LEI
  1 HUF = 1.4164 LEI
  1 BGN = 2.4607 LEI
  1 JPY = 4.0113 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CENTENAR // „EUROPA 100” – proiect al TVR Cluj, care se va desfășura inclusiv în Republica Moldova

21 Mai, 16:42

TVR Cluj susține producția televeziunii publice în anul Centenar prin realizarea unui proiect de mare anvergură denumit „EUROPA 100", în esență o sumă de programe ce vor fi realizate de către TVR Cluj în comunitățile românești din jurul României și R. Moldova și difuzate pe principalele canale ale postului public de televiziune.

centenar

Primul program generat de proiectul EUROPA 100 este un produs de tip caravană – Caravana TVR Cluj: SERVUS, EUROPA! – un program ce va fi realizat în perioada 21 – 26 mai în comunitățile românești din Ungaria.

Itinerariul Caravanei cuprinde localitățile Micherechi – Jula – Budapesta – Hajduszoboszlo, de unde vor fi transmise live emisiuni culturale și de divertisment, dezbateri și buletine de știri, în limba română și în limba maghiară. Vor fi invitate personalități ale vieții publice din România și Ungaria: oameni de cultură, universitari, diplomați, oameni de afaceri, reprezentanți ai administației locale și județene, artiști și politicieni. Toate programele vor reafirma identitatea românească și apartenența noastră la valorile europene, precum și raporturile existente azi între minoritate și majoritate.

După Ungaria, TVR Cluj va produce programe marca „EUROPA 100 în comunitățile românești din Ucraina, Serbia, dar și în Republica Moldova"

La sfârșitul anului, în finalul proiectului, va fi organizată „GALA EUROPA 100", eveniment care va reuni jurnaliști de limba română din întreaga lume.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: centenar, EUROPA 100, Republica Moldova, Romania
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: