• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 15º C
  Craiova 18º C
  Galati 15º C
  Iasi 15º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6603 LEI
  1 USD = 3.9613 LEI
  1 GBP = 5.2120 LEI
  1 CHF = 4.0997 LEI
  1 HUF = 1.4399 LEI
  1 BGN = 2.3828 LEI
  1 JPY = 3.5102 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

  NEWS ALERT: CEC a decis - Pe 20 mai, Chișinăul și Bălțiul își vor alege primarii

12 Martie, 16:23

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis astăzi ca alegerile locale în Capitală să aibă loc pe 20 mai 2018 după ce instituția a luat act de demisia primarului Dorin Chirtoacă.

CEC

Vladimir Șarban, unul din membrii CEC a venit cu mai multe întrebări asupra proiectului dat.

„Care a fost necesitatea emiterii unui comunicat de presă precum că nu sunt bani suficienți și o altă întrebare este cu ce ocazie am tergiversat acest subiect dat fiind faptul că cererea de demisie a fost depusă mult mai devreme”, a declarat Șarban.

Drept răspuns, președintele CEC, Alina Rusu a declarat că instituția pe care o conduce a avut la dispoziție 30 de zile pentru a se expune asupra acestui subiect iar comunicatul în cauză a fost emis pentru a informa publicul.

Tot astăzi CEC va decide și va aproba și sevizul de cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău și ale primarului municipiului Bălți, din data de 20 mai 2018. Amintim că municipiile Bălți  și Chișinău au rămas fără primari după ce Renato Usatîi dar și primarul suspendat Dorin Chirtoacă au demisionat din funcția pe care au deținut-o în urma alegerilor locale din 2015.

Ulterior CEC a venit cu o notă informativă în care a scris că în bugetul pentru anul 2018 nu sunt planificate cheltuieli pentru alegeri locale în aceste două orașe care sunt cele mai mari din Republica Moldova.

Precizăm că chiar dacă data alegerilor nu a fost stabilită Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat candidatul - Andrei Năstase. Mai mult decât atât, PPDA a cerut sprijinul celor de la PAS și a altor partide pro-europene de a susține candidatul lor la funcția de primar al Capitalei.

Astăzi Partidul Democrat se pare că a dat curs invitației celor de la PPDA pentru că a anunțat că nu va avea un candidat propriu pentru alegerile din Capitală dar va sprijini un candidat comun al forțelor pro-europene. În același timp, reprezentanții PPDA și PAS au respins susținerea democraților. În cazul alegerilor din Bălți, PDM încă nus-au expus dacă vor participa sau nu.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: