• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 25º C
  Iasi 24º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.8423 LEI
  1 USD = 4.2788 LEI
  1 GBP = 5.3932 LEI
  1 CHF = 4.5427 LEI
  1 HUF = 1.3687 LEI
  1 BGN = 2.4758 LEI
  1 JPY = 3.9963 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ce spune PSRM despre cea mai recentă ofertă a blocului ACUM

24 Aprilie, 14:48

Partidul Socialiștilor nu-și schimbă poziția, indiferent de declarațiile de azi a reprezentanților blocului ACUM, potrivit cărora, în cazul adoptării pachetului „anti-oligarhic”, Andrei Năstase va demisiona din funcția de speaker, iar negocierile dintre cele două forțe politice vor începe de la zero cu o eventuală votare a reprezentantului PSRM pentru funcția de președinte al Parlamentului.

psrm

Poziția PSRM a fost anunțată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al formațiunii, Irina Astahova.

Poziția PSRM rămâne neschimbată. Priviți hotărârea Consiliului republican al PSRM și declarația de ieri a lui Ion Ceban”, a declarat ea.

Amintim că, în cadrul ședinței Consiliului republican al PSRM din 12 aprilie, socialiștii au decis să facă coaliție doar cu blocul ACUM, în caz contrar mizând pe alegerile anticipate. Igor Dodon, care a participat la ședința PSRM, a declarat că socialiștii sunt gata să formeze un Guvern funcțional cu blocul ACUM, iar în urma partajării funcțiilor, PSRM insistă asupra Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării și funcției de vicepremier pentru reintegrare. Totodată, socialiștii au înaintat-o pe Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului.

Ulterior, deputații blocului politic ACUM au propus socialiștilor formarea unui grup de lucru constituit din legiuitorii ACUM și PSRM, mandatați să discute până pe 25 aprilie inițiativele celor două forțe politice care se referă la dezoligarhizarea țării.

Marți, 23 aprilie, secretarul pentru activități ideologice ale PSRM, Ion Ceban a declarat că blocul ACUM rămâne în continuare indispus să discute în mod serios propunerile formulate la ultima ședință a Consiliului republican al PSRM. Parlamentarul a precizat că „Partidul Socialiștilor a stabilit clar și a anunțat public acele condiții inițiale, de la care partidul este disponibil să înceapă negocierile privitor la crearea coaliției de guvernare și a unui guvern de coaliție funcțional format din reprezentanții ambelor părți”.

Azi, în cadrul încercării repetate a reprezentanților ACUM de a organiza ședința grupului de lucru cu cei din PSRM, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că Andrei Năstase ar urma să demisioneze din funcția de speaker după votarea pachetului „anti-oligarhic”.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, negocieri, PSRM, reactie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: