• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 34º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 28º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 33º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 35º C
 • 1 EUR = 4.7284 LEI
  1 USD = 4.2575 LEI
  1 GBP = 5.1609 LEI
  1 CHF = 4.3494 LEI
  1 HUF = 1.4534 LEI
  1 BGN = 2.4176 LEI
  1 JPY = 3.9953 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ce spune PAS despre eventualele negocieri PDM - PSRM

31 Mai, 12:58

PAS nu comentează deocamdată invitația PDM adresată socialiștilor, Mihai Popșoi, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate spune că mai întâi să vină cele două partide PSRM și PDM cu o reacție ca să se poată expune blocul ACUM. În același timp deputatul fracțiunii PAS, Dumitru Alaiba, spune că în situația de față, nici ACUM, nici PSRM nu vrea să facă o alianță cu PDM.

pas

Alaiba a scris pe Facebook că: „Dintr-un partid care era dorit în orice alianța în 2010 (atât comuniștii, cât și PL+PLDM trăgeau de ei în toate părțile să facă alianța), PD a devenit un partid de care nici ACUM, nici PSRM nu vrea să se atingă, pentru că sunt toxici.

Întrebat de Deschide. MD dacă PAS are vreo poziție sau un comentariu după anunțul PDM și dacă au reșit să discute subiectul dat cu colegii din PPDA, Mihai Popșoi a răspuns: „Nu am reușit să vorbim nici cu colegii de la PPDA nici cu cei de la PAS și comentariu cred că ar trebui să de-a cei vizați, cele două partide. Haideți să vedem mai întâi comentariul celor vizați”.

L-am informat pe deputat că PSRM a venit deja cu o reacție în care spune că „a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului”.

„Până ce nu avem ce comenta”, a insistat Mihai Popșoi.

L-am întrebat pe legiuitor dacă sunt șanse ca să exite o astfel de coaliție PDM - PSRM? „Putem să ghicim în boabe mult și bine. Cel mai indicat să vedem reacțiile celor două părți. Acum nu avem ce comenta”, a insistat Popșoi.

Amintim că Partidul Democrat va transmite astăzi o invitaţie către PSRM, pentru a avea o primă discuţie pentru formarea unei majorități parlamentare. Anunțul a fost făcut azi de purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: coalitie, negocieri, PAS, PDM, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: