• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 3º C
  Craiova 3º C
  Galati -1º C
  Iasi -3º C
  Suceava -5º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6650 LEI
  1 USD = 3.7930 LEI
  1 GBP = 5.3223 LEI
  1 CHF = 3.9829 LEI
  1 HUF = 1.5002 LEI
  1 BGN = 2.3852 LEI
  1 JPY = 3.5744 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ce spune PAS despre candidatura lui Năstase la primăria Chișinăului

05 Martie, 14:41

Partidul Acțiune și Solidaritate susține că până nu există o decizie a Comisiei Electorale Centrale referitor la alegerile locale din Chișinău și Bălți, este prematur să vorbească despre candidatul anunțat de PPDA.

PAS

Întrebat de reporterii Deschide.MD, dacă ne poate oferi un comentariu vis-a vis de anunțul PPDA de astăzi, vicepreședintele PAS, Igor Grosu, a spus: „Până nu avem o decizie a CEC, discuțiile la acest subiect sunt premature. Din moment ce vom avea o claritate, conducerea PAS va adopta o decizie nu înainte de a consulta membrii partidului”.

Partidul Politic Platforma și Adevăr a anunțat astăzi că Andrei Năstase este candidatul la alegerile locale pentru capitală. Reprezentanții PPDA au venit și cu un îndemn pentru Partidul Acțiune și Solidaritate: să sprijine candidatul înaintat de ei. Îndemnul este și pentru alte partide politice din opoziție.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a emis săptămâna trecută un comunicat în care spune că examinează demersurile depuse privind demisia lui Renato Usatîi și Dorin Chirtoacă și menționează, de asemenea, că nu a fost stabilită încă data pentru organizarea alegerilor locale noi în municipiile Bălți și Chișinău.

CEC-ul susține că pentru cele două scrutine nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția face actualmente o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.

Anterior, secretarii consiliilor municipale respective au comunicat Comisiei Electorale Centrale faptul că primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, și-au dat demisia.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: