Sursa citată a ținut să precizeze că evenmentul ar fi fost unul privat având în vedere că a avut loc la reședința Ambasadorului Daniel Ioniță.

Întrebat care fost subiectele cheie de la întrevederea în cauză, Mihai Popușoi ne-a spus că s-a vorbit în principal despre imperativitatea unor alegeri libere și corecte.

„Domnul Meleșcanu ne-a spus că acest mesaj a fost transmis și Guvernării, doar că nu știu de ce eu noi nu l-am prea văzut”, a declarat Popușoi. (n.r. Ținem să precizăm că mesajul privind necesitatea unor alegeri libere și corecte se regăsește chiar în comunicatul oficial transmis Ministerul de Externe de la București).

Mihai Popșoi ne-a mai zis că discuția a fost una constructivă și că diplomatul român a reiterat mesajul tuturor partenerilor de dezvoltare: „După alegeri, R.Moldova trebuie să aibă o coaliție proeuropeană”.

„Acest lucru ni-l dorim și noi cu siguranță. Este o dorință comună doar că există anumite constrângeri despre care toți ne dăm seama”, a mai spus Popșoi.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat, joi, o vizită la Chişinău, la invitaţia ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, pentru a participa la festivitatea de marcare a Zilei Diplomatului. Cu această ocazie, ministrul afacerilor externe a fost primit de premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi.

Sursa: deschide.md