• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CCR explică prezenţa lui Liviu Dragnea la o şedinţă a Curţii

11 Iunie, 21:21

Curtea Constituţională a adus o serie de precizări, după ce în presă au apărut informaţii despre "participarea la şedinţa de judecată a lui Liviu Dragnea". Judecătorii au explicat că "niciodată nu se poate cunoaşte, anterior şedinţei publice de judecată, opţiunea părţilor, respectiv dacă acestea urmează să se prezinte sau nu în faţa Curţii, personal sau prin reprezentanţi".

ccr

Reacţia Curţii Constituţionale referitoare la prezenţa lui Liviu Dragnea

"Conform procedurii de judecată specifice Curţii Constituţionale, prevăzute de legea sa organică (Legea nr.47/1992) şi de Regulamentul de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate are loc cu citarea tuturor părţilor indicate prin citativul din dosarul instanţei de judecată în faţa căreia s-a ridicat respectiva excepţie de neconstituţionalitate.

Aşadar, toate aceste părţi sunt automat citate şi în faţa Curţii Constituţionale, indiferent de calitatea lor procesuală în litigiul în cadrul căruia s-a invocat excepţia şi indiferent de natura acestuia, unicul criteriu pe baza căruia se face citarea fiind calitatea de parte în acel dosar. Citarea părţilor este o procedură obligatorie şi indispensabilă realizării actului de justiţie în general, inclusiv a justiţiei constituţionale, iar vicierea acestei proceduri constituie, conform legislaţiei în vigoare, temei de drept pentru amânarea soluţionării cauzei sau chiar de nulitate a hotărârii judecătoreşti, după caz.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: