• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

CCR a respins cererea Ancăi Dragu cu privire la existenţa unui conflict juridic între Guvern şi Parlament

20 Octombrie, 16:55

Curtea Constituţională a României a respins cu unanimitate de voturi cererea formulată de preşedinta Senatului Anca Dragu cu privire la existenţa unui conflict între Guvern şi premier, pe de o parte şi între Parlament pe de altă parte, cu privire la necesitatea unui vot de încredere al Parlamentului, în urma demisiei miniştrilor USR PLUS din Guvernul Cîţu.

ccr

„În şedinţa din data de 20 octombrie 2021, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de preşedintele Senatului şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte”, a transmis CCR, potrivit unui comunicat de presă.

Anca Dragu a sesizat CCR cu privire la un conflict între Guvern şi Parlament pe tema votului de încredere al Parlamentului pentru noul Guvern format după demisia miniştirilor USR PLUS. „Pe de altă parte, trimit către CCR un al doilea document. Este o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministrul României pe de-o parte şi Parlamentul României, pe de altă parte. Aici solicit instanţei de contecios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi primul-ministru pe de-o parte şi Parlamentul României pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la obligativitatea obţinerii votului parlamentului în cazul remanieirii guvernamentale, efectuate după schimbarea compoziţiei politice a Guvernului. De asemenea, cer obligarea primului-ministru la a formula propuneri de miniştri şi a le înainta Parlamentului în vederea pronunţării asupra noii compoziţii politice a Guvernului”, spunea Anca Dragu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: