• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cătălin Apostolescu (Institutul Matei Balș): Spitalul este plin la capacitate de 110%

11 Octombrie, 16:35

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” este plin la capacitate de 110%, a declarat dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al unității sanitare, care a atras atenția că la ora actuală toate spitalele trebuie să fie pregătite să primească pacienți COVID-19. „Ne îndreptăm spre scenariile cele mai urâte și nedorite, în care mulți pacienți nu vor putea să mai beneficieze de asistență medicală”, a subliniat medicul, luni, la B1 tv.

erfrefref

Purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș: „Nu mai poate fi lăsată pandemia numai în spatele câtorva spitale din țara asta, toate trebuie să îngrijească pacienți Covid”

Întrebat cum arată situația la Institutul „Matei Balș”, dr. Cătălin Apostolescu a precizat: „În momentul de față, spitalul este plin la capacitate de 110%. Toate secțiile spitalului sunt ocupate, Terapia este plină-ochi și avem vreo 30 de pacienți care staționează în camera de gardă”.

„Deocamdată, admisia în ATI se face pe principiul „primul venit, primul servit”. Cum se eliberează un loc, pacientul care este cel mai grav ajunge în Terapie Intensivă. Din păcate, nu mai putem redistribui către alte spitale deoarece toate spitalele din București sunt pline”, a adăugat medicul.

El a explicat că toate spitalele ar trebui să fie pregătite să primească pacienți bolnavi de COVID-19.

„În momentul în care prima linie nu mai face față, în orice armată din lume intră în funcțiune linia a doua, linia a treia, linia a cincea, deci trebuie să se înțeleagă că toate spitalele în momentul de față trebuie să fie pregătite să primească pacienți Covid. Nu mai poate fi lăsată pandemia numai în spatele câtorva spitale din țara asta, toate trebuie să îngrijească pacienți Covid. Pentru că, deocamdată, epidemia se manifestă cu o violență foarte mare – sunt 9.000 de cazuri astăzi, dar de fapt acestea sunt cazurile testate duminică, când știm că duminica numărul de testare este mai mic. Practic, suntem tot la 14.000 – 15.000 de cazuri pe zi, or asta, nu știu dacă realizați, înseamnă 100.000 de cazuri pe săptămână. Pentru că un pacient, odată admis în spital, nu eliberează patul mai repede de o săptămână”, a mai afirmat Cătălin Apostolescu.

Întrebat dacă o carantină generalizată pe termen limitat ar putea fi o soluție, purtătorul de cuvânt de la Institutul „Matei Balș” a afirmat: „Măcar în al 12-lea ceas am putea să încercăm acest lucru. Pentru că dacă nu înțelegem că capacitatea de spitalizare a țării este limitată, vom avea de tras repercusiuni foarte urâte”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: