• Bucuresti -1º C
  Baia Mare -2º C
  Brasov -1º C
  Cluj-Napoca -5º C
  Constanta -1º C
  Craiova -1º C
  Galati -3º C
  Iasi -5º C
  Suceava -5º C
  Timisoara -5º C
 • 1 EUR = 4.6478 LEI
  1 USD = 4.0820 LEI
  1 GBP = 5.1631 LEI
  1 CHF = 4.1177 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3764 LEI
  1 JPY = 3.6329 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Castelul Peleş este lăsat fără încălzire de o lună

09 Martie, 16:10

Castelul Peleş, unul dintre cele mai importante edificii din România, este de o lună fără încălzire, din cauza unei defecţiuni la centrală, potrivit Mediafax.

peles

Există riscul apariţiei mucegaiului şi a unei ciurperci a lemnului. Cu toate acestea, reprezentanţii Ministerului Culturii susţin că nu este problema lor, că rezolvarea defecţiunii este de datoria Casei Regale.

Castelul Peleş a rămas fără căldură după ce o centrală termică montată acum 27 de ani s-a stricat. În muzeu sunt zero grade, iar în birouri 2 grade. Din cauza frigului şi a umezelii, muzeografii atrag atenţia că există riscul apariţiei unei ciurperci, denumită "cancerul lemnului".

Purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş, Daniela Voitescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că centrala termică s-a defectat de aproximativ o lună.

"Centrala termică s-a defectat. Ea a fost montată în 1991. De o lună aproape nu avem căldură. Nu ştim ce s-a întâmplat. Nu se poate repara. Noi am încercat, dar nu am reuşit să o reparăm", a spus Voitescu.

Potrivit acesteia, vizitatori sunt în continuare, oamenii stând cu gecile pe ei. Însă, din cauza umezelii, există riscul apariţiei ciupercii merulius lacrymas, denumită şi "cancerul lemnului".

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: