• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 16º C
  Craiova 18º C
  Galati 17º C
  Iasi 17º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 17º C
 • 1 EUR = 4.6605 LEI
  1 USD = 3.9612 LEI
  1 GBP = 5.2134 LEI
  1 CHF = 4.0984 LEI
  1 HUF = 1.4381 LEI
  1 BGN = 2.3829 LEI
  1 JPY = 3.5082 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Carina Țurcan a fost filată de FSB timp de trei ani

04 Iulie, 09:55

Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj la Moscova, ar fi fost filată de FSB pe parcursul ultimilor trei ani, prin interceptarea convorbirilor telefonice. Anume din discuțiile la telefon purtate de Ţurcan, FSB ar fi obținut cele mai multe informații, noteazp rbc.ru care citează surse din cadrul Guvernului de la Moscova.

Carina Țurcan

Anterior, aceeași sursă afirma că FSB ar fi dezvoltat operațiunea de deconspirare a Carinei Țurcan în ultimul an, iar faza cea mai activă a fost în lunile aprilie-mai. Potrivit surselor citate de RBC, filajul pe parcursul a câtorva ani este o chestiune obișnuită în cazurile de spionaj, iar arestarea Carinei Țurcan a însemnat că nu mai aveau nevoie de probe în acest dosar.

Țurcan a fost arestată la 15 iunie, dar despre arest s-a aflat abia la 17 iunie, când instanța din raionul Lefortovo a dictat ca măsură preventivă arestul. Ulterior, instanța de apel din Moscova a lăsat arestul în vigoare până la jumătatea lunii august.

Moldoveanca lucra la Inter RAO din anul 2005, fiind prima femeie care a ajuns în Consiliul de Administrare al acestei companii cu capital majoritar de stat.

FSB o învinuiește de spionaj în favoarea României, Bucureștiul a solicitat acces la materialele dosarului, menţionând că este gata să acorde asistență consulară.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Carina Țurcan, fsb, Republica Moldova, Romania, rusia, spionaj
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: