• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0405 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5329 LEI
  1 HUF = 1.3512 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cantitatea de virus la care ești expus influențează forma ușoară sau severă a bolii

15 Aprilie, 13:50

Pacienții infectați cu COVID-19 prezintă un risc mult mai mare de a face forme agravante ale bolii dacă sunt expuși la o cantitate mai mare de coronavirus, este concluzia unui recent studiu medical.

corona

Prof. Wendy Barclay, șefa Departamentului de Boli Infecțioase de la Imperial College London a explicat că în general, cantitatea de virus la care ești expus influențează forma ușoară sau severă a bolii. Astfel, dacă infecția e pornită de o cantitate mică de particule virale, faci o formă ușoară, dacă ești expus la o cantitate mare, riscul să faci o formă severă e crescut.

Prin urmare pentru o formă mai ușoară a bolii este nevoie de reducerea încărcăturii virale a unui pacient - numărul de particule de virus cu care sunt infectate pentru prima dată.

Având o încărcătură virală ridicată, pacienții sut expuși riscului ca sistemul imunitar al pacientului să fie supraîncărcat în lupta sa împotriva COVID-19.

Oamenii își pot reduce șansele unei infecții masive inițiale, rămânând departe de ceilalți care ar putea fi bolnavi și respectând strict regulile împotriva contactului personal strâns cu care se confruntă acum milioane de oameni din întreaga lume.

Cineva infectat indirect prin atingerea unui mâner al ușii ar putea ajunge în cele din urmă cu simptome mai ușoare decât cineva care inhalează tusea unei persoane infectate, spun specialiștii.

Și acest lucru se datorează faptului că oferă sistemului imunitar mai mult timp pentru a obține un control asupra infecției înainte de a fi copleșit, potrivit B1.

Prin urmare, medicii, care pot intra în contact față în față cu pacienții grav bolnavi, sunt mult mai susceptibili să se îmbolnăvească grav, deoarece sunt expuși la cantități mai mari de virus.

„În general, cu virusurile respiratorii, rezultatul infecției - indiferent dacă te îmbolnăvești grav sau ai doar o răceală ușoară - poate fi uneori determinat de cât de mult virus a ajuns în corpul tău”, spune profesorul Wendy Barclay.

„Este vorba de dimensiunea armatelor care stau de fiecare parte a luptei, o armată de virus foarte mare este dificil pentru armata sistemului nostru imunitar să lupte.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: