• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 31º C
  Constanta 32º C
  Craiova 35º C
  Galati 33º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 33º C
 • 1 EUR = 4.7274 LEI
  1 USD = 4.2601 LEI
  1 GBP = 5.1683 LEI
  1 CHF = 4.3460 LEI
  1 HUF = 1.4444 LEI
  1 BGN = 2.4171 LEI
  1 JPY = 4.0003 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Candu despre reacția OSCE la provocările rușilor în Transnistria: Ceva e putred și nu funcționează

19 Iulie, 13:25

„Ceva e putred și nu funcționează în cadrul OSCE”, afirmă președintele Parlamentului Andrian Candu cu referire la reacţia instituţiei menţionate la deplasarea de acum câteva săptămâni a blindatelor Federaţiei Ruse pe traseul Râbnița – Tiraspol, decisă prin încălcarea flagrantă a Acordului din 1992.

candu

Candu a declarat că subiectul privind deplasarea ilegală a coloanelor cu blindate ruse prin Zona de Securitate a fost discutat astăzi în cadrul ședinței Platformei de consultare şi control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a R. Moldova.

„Trebuie să constatăm că mecanismele de alertă ale OSCE nu sunt perfecte și funcționează chiar cu deficiențe și lucrurile acestea au fost remarcate de către colegii noștri și au fost transmise OSCE, pentru că ar trebui să perfecționeze mecanismele de alertă, de notificare și de distribuție a informației”, observă șeful legislativului.

Candu admite că reprezentanții OSCE se fac că plouă cu bună ştiinţă atunci când rușii încalcă anumite prevederi.

Ceva e putred, ceva nu funcționează atunci când există semnale, există constatări, există fotografii, imagini video, informație clară și reprezentanții OSCE-ului ori nu văd, ori nu vor să vadă, ori nu știu cum să transmită informația și să sesizeze pe toți cei implicați în formatul discuțiilor”, remarcă speakerul.

Candu crede că trupele ruse de ocupație au hotărât să-și arate mușchii după ce cele mai importante organizații internaționale au cerut retragerea lor de pe teritoriul R. Moldova.

„Cert este că aceste mișcări se datorează unor evenimente, inclusiv la nivel internațional. Mă refer la Rezoluția ONU privind retragerea armatei Rusiei de pe teritoriul R. Moldova, urmată de rezoluţiile OSCE şi Congresului american, precum și Declarația NATO. În urma acestora, unii au crezut că trebuie să ne transmită mesaje. Nu este un pericol real. Este un mesaj”, a conchis Candu.

Amintim că, în iunie 2018, mai multe coloane cu blindate ce aparțin trupelor ruse de ocupație din Transnistria au fost surprinse deplasându-se pe traseul Râbnița-Tiraspol spre depozitul cu muniții de la Colbasna. Ministerul rus al Apărării a explicat părții moldovenești că aceste mișcări au loc în legătură cu posibilele provocări și amenințări teroriste în contextul Campionatului Mondial din Rusia 2018.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Andrian Candu, osce, putred, relatie, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: