• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 22º C
  Craiova 16º C
  Galati 18º C
  Iasi 19º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8698 LEI
  1 USD = 4.1617 LEI
  1 GBP = 5.3406 LEI
  1 CHF = 4.5043 LEI
  1 HUF = 1.3330 LEI
  1 BGN = 2.4899 LEI
  1 JPY = 3.9382 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Candu, despre ignorul PSRM față de PDM: Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la târg

24 Aprilie, 15:24

Partidul Democrat va reveni în curând la discuțiile privind situația politică actuală, a declarat vicepreședintele formațiunii Andrian Candu pentru realitatea.md. Fostul spicher a subliniat că interesele țării trebuie puse "mai presus de orice".

candu

Întrebat de reporter din care motiv PDM și PSRM au lansat invitații la adresa ACUM, nu și invitații reciproce, Candu a spus că nu întotdeauna prețurile și condițiile de la piață sunt ca și calculele de acasă”.

Lăsăm să se așeze lucrurile. Timp încă relativ mai este. De aceea, vom reveni la unele discuții, dar cert este faptul că PDM s-a arătat deschis comunicării. Noi am făcut câteva invitații publice și personale reprezentanților și conducerii ACUM. Am înțeles care este viziunea lor. Ei au intrat în discuții și negocieri cu socialiștii. Bine, să o facă, dar să pună interesele țării mai presus de orice”.

Potrivit lui Candu, „poți să ai interese de grup, interese de partid, dar să prevaleze interesele țării”.

Cu regret, ce am văzut noi în discuții între socialiști și ACUM la acea masă de discuții, au fost numai nu negocieri și nu comunicare politică matură, cel puțin nu din partea celor de la ACUM. Socialiștii s-au arătat mai profesioniști și mai bine cunoscători de lege. Din ceea, ce am observat noi la acea masă, numai nu despre interesul țării s-a discutat acolo, cu regret. Dar să sperăm că măcar în ceasul al 12-lea politicienii din RM, care se consideră responsabili, vor pune interesul țării mai presus de orice”, a punctat vicepreședintele PDM.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie Partidul Democrat a obținut 30 de mandate. Chiar în urma scrutinului liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că formațiunea este gata să înceapă negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare cu toate partidele și deputații independenți.

Ulterior, democrații au lansat mai multe propuneri blocului ACUM, promițându-i funcția de prim-ministru.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, Andrian Candu, coalitie, negocieri, PDM, PSRM, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: