• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Candu a vorbit despre Shor la Washington

18 Septembrie, 10:33

Andrian Candu, Președintele Parlamentului susține că 90 la sută din banii furați de la BEM, BS și UB sunt identificați și că 55 de persoane sunt condamnați sau deținuți în acest dosar. Declarația a fost făcut de candu în cadrul discuțiilor organizate la Washington de Atlantic Council.

candu

La același eveniment Andrian Candu s-a referit și la primarul de Orhei Ilan Shor. Acesta spune că Shor nu poate fi băgat la închisoare până când nu există o decizie definitivă în dosarul său, în caz contrar R. Moldova va pierde la CEDO pentru încălcarea articolului 7.

„Ați vorbit despre Ilan Șor. El a primit prima decizie din partea instanței. Potrivit legislației noastre, ca și în alte țări din Europa, prima decizie nu este executorie. Nu poți opri un om și să-l pui în închisoare doar după prima decizie. Trebuie să fie la a doua, la Curtea de Apel. În caz contrar vom fi blamați și vom pierde la Curtea pentru Drepturile Omului pentru că am încălcat Articolul 7. Poate nici mie nu îmi place de domnul Ilan Șor și ceea ce face el și cum se promovează. Ar trebui să schimbăm legislația din cauza domnului Șor?", a declarat Andrian Candu.

Dosarul Shor a fost transferat la Curtea de Apel Cahul după din cauza unor conflicte de interese de la Curtea de Apel Chișinău.

Ilan Shor a fost reținut în mai 2015 în dosarul Băncii de Economii și condamnat de primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semi-închis. O decizie definitivă încă nu există, iar Shor este în libertate.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Andrian Candu, Ilan Sor, Republica Moldova, washington
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: