• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 15º C
  Constanta 10º C
  Craiova 15º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 14º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8286 LEI
  1 USD = 4.4674 LEI
  1 GBP = 5.4858 LEI
  1 CHF = 4.5775 LEI
  1 HUF = 1.3246 LEI
  1 BGN = 2.4689 LEI
  1 JPY = 4.1201 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Candidat PSRM, despre colegii săi cu cetățenia română: Nu sunt „gondurași”

18 Februarie, 10:25

Candidatul socialist din circumscripția nr.8 Florești, Sergiu Groza, a încercat, în cadrul unor dezbateri electorale, să justifice faptul că șase deputați PSRM dețin cetățenia română, deși aduc la orice pas acuzații României.

groza

Vizibil iritat de întrebare, Groza a făcut aluzie la o înjurătură rusească.

„Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă transform în gonduras. Trebuie să țineți cont că, având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza.

De asemenea, candidatul socialiștilor a declarat pe ton arogant că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism. „Cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din R. Moldova pentru a avea posibilitatea să slujească peste hotare”, a spus acesta.

Cel puțin șase deputați PSRM au jurat credință României și au intrat în 2014 în Parlament pe listele formațiunii conduse de Igor Dodon. Atunci Dodon a promis că cei șase deputați vor renunța la cetățenia română, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.

În răspunsul primit de către redacția Deschide.MD de la Agenția Națională pentru Cetățenie se relevă faptul că niciunul dintre cei 6 socialiști care au cetățenia română nu a depus cerere de renunțare la aceasta.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: