• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8744 LEI
  1 USD = 4.0105 LEI
  1 GBP = 5.4892 LEI
  1 CHF = 4.5228 LEI
  1 HUF = 1.3653 LEI
  1 BGN = 2.4922 LEI
  1 JPY = 3.8627 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Candidat PSRM, despre colegii săi cu cetățenia română: Nu sunt „gondurași”

18 Februarie, 10:25

Candidatul socialist din circumscripția nr.8 Florești, Sergiu Groza, a încercat, în cadrul unor dezbateri electorale, să justifice faptul că șase deputați PSRM dețin cetățenia română, deși aduc la orice pas acuzații României.

groza

Vizibil iritat de întrebare, Groza a făcut aluzie la o înjurătură rusească.

„Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă transform în gonduras. Trebuie să țineți cont că, având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza.

De asemenea, candidatul socialiștilor a declarat pe ton arogant că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism. „Cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din R. Moldova pentru a avea posibilitatea să slujească peste hotare”, a spus acesta.

Cel puțin șase deputați PSRM au jurat credință României și au intrat în 2014 în Parlament pe listele formațiunii conduse de Igor Dodon. Atunci Dodon a promis că cei șase deputați vor renunța la cetățenia română, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi.

În răspunsul primit de către redacția Deschide.MD de la Agenția Națională pentru Cetățenie se relevă faptul că niciunul dintre cei 6 socialiști care au cetățenia română nu a depus cerere de renunțare la aceasta.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: