• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 30º C
  Craiova 34º C
  Galati 34º C
  Iasi 34º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7199 LEI
  1 USD = 4.1541 LEI
  1 GBP = 5.2701 LEI
  1 CHF = 4.2531 LEI
  1 HUF = 1.4593 LEI
  1 BGN = 2.4133 LEI
  1 JPY = 3.8580 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

România ar putea scăpa de vizele pentru Canada

06 Iulie, 15:32

Canada se pregateste sa anuleze regimul de vize impus Romaniei  si Bulgariei, pentru a nu risca blocarea acordului de liber-schimb cu Uniunea Europeană, potrivit presei canadiene.

vize canada

Canada solicită în prezent vize cetăţenilor români şi bulgari, în timp ce Statele Unite solicită vize cetăţenilor din cinci state membre UE.

Ministrul canadian al Migraţiei va participa săptămâna viitoare la o întâlnire cu CE privind reciprocitatea exonerării vizelor, în contextul în care România şi Bulgaria ar putea vota împotriva Acordului UE-Canada, ca reacţie faţă de refuzul Guvernului de a elimina vizele pentru români şi bulgari.

Cum data pentru semnarea Acordului CETA a fost stabilită pentru octombrie, Canada trebuie să acționeze pentru a nu risca un veto din partea statelor membre ai căror cetățeni au în continuare nevoie de viză pentru a călători în Canada.

Informația apare la o zi după ce Comisia Europeană a decis că Acordul de liber schimb trebuie ratificat de parlamentele naționale.

În aprilie, Canada şi Statele Unite au primit la dispoziţie încă trei luni pentru a se conforma cu politica UE privind reciprocitatea exonerării vizelor: ţările ale căror cetăţeni nu au nevoie de vize UE, trebuie, în schimb, să permită călătoriile fără vize pentru toţi cetăţenii UE.

Luna trecută, în 14 şi 15 iunie, premierul Dacian Cioloș a efectuat o vizită la Ottawa pentru a discuta cu omologul Justin Trudeau despre chestiunea vizelor.

După întrevederea cu Trudeau, premierul a susținut că există o abordare politică comună pentru o decizie în perioada imediat următoare privind ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în Canada.

Comisia Europeană se va întruni pe data de 13 iulie pentru a analiza dacă să impună un regim de vize reciproce cetăţenilor canadieni şi americani.

Citeste mai mult despre: canada, Dacian Ciolos, Romania, UE, vize
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: