• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9261 LEI
  1 USD = 4.0937 LEI
  1 GBP = 5.6851 LEI
  1 CHF = 4.4797 LEI
  1 HUF = 1.3668 LEI
  1 BGN = 2.5186 LEI
  1 JPY = 3.7879 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Călin Popescu Tăriceanu: Vom acorda sprijin pentru un guvern care urmează să se constituie

11 Octombrie, 14:26

ALDE a ieşit de la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea premierului. Din delegaţie au făcut parte Călin Popescu-Tăriceanu, Daniel Chiţoiu, Steluţa Cătăniciu, Toma Petcu şi Adrian Mocanu. Tăriceanu a declarat că va susţine un guvern care ar trebui să se constituie în jurul PNL, care ar trebui să dea şi premierul.

tariceanu

"Biroul Politic Permanent a decis, vineri dimineaţă, acordarea sprijnului pentru un guvern care urmează să se constituie. În mod firesc, acesta trebuie asumat de PNL care a depus moţiunea şi ar trebui să dea şi prim-ministrul. Am spus că vom susţine o altfel de formulă, este mai potrivită într-o compoziţie bazată pe PNL. Noi nu intenţionăm să facem parte dintr-o formulă de gvernare viitoare, vom acorda sprijinul la investire, dar vom avea câteva condiţii", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE precizează că nu vor intra la guvernare şi nu susţin soluţia alegerilor anticipate.

"Soluţia alegerilor anticipate nu este fezabilă, întrucât prevederile constituţionale fac să fie un proces de durată şi greoi", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Înaintea consultărilor, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că ALDE nu va intenţiona să intre într-o formulă de guvernare viitoare.

În urma discuţiilor pe care le-am avut deja şi, sigur, a discuţiei pe care o vom avea mâine în Biroul Politic Executiv, cel mai probabil, ALDE nu va intenţiona, sub nicio formă, să intre într-o formă de guvernare viitoare, până la alegerile din 2020. Într-o proporţie zdrobitoare, parlamentarii nu doresc să meargă spre alegeri anticipate", a declarat Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu liderii partidelor parlamentare care au răsturnat cabinetul Dăncilă în vederea desemnării unui nou premier. Pe agenda discuţiilor se va afla şi tema anticipatelor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: