• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 9º C
  Constanta 13º C
  Craiova 12º C
  Galati 12º C
  Iasi 14º C
  Suceava 13º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7786 LEI
  1 USD = 4.2746 LEI
  1 GBP = 5.7198 LEI
  1 CHF = 4.3448 LEI
  1 HUF = 1.4527 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.8968 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Călin Popescu Tăriceanu, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă

23 Aprilie, 11:46

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv luni seară pe Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care preşedintele Senatului a fost judecat pentru mărturie mincinoasă. Tăriceanu a fost acuzat de procurorii DNA că a minţit în declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

tariceanu

Magistraţii instanţei supreme l-au achitat luni seară pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă. Completul de cinci judecători a menţinut astfel decizia din prima instanţă. Decizia este definitivă.

Unul dintre cei cinci judecători din complet a făcut opinie separată, în sensul rejudecării cauzei.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni seară, după aflarea sentinţei, că bucuria sa că a fost achitat este umbrită de faptul că ştie că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu el nu şi-au încheiat încă procesele.

„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 - purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu luni seară la Antena 3.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: