• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Călătorii care au bilete sau abonamente la trenurile blocate de protestul CFR își vor putea primi înapoi banii

20 Decembrie, 15:14

Călătorii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate de protestul spontan de la CFR își vor putea primi banii înapoi, a anunțat compania de transport feroviar.

cfrmarfa

În situația în care circulația trenurilor va fi afectată de continuarea protestului la CFR SA, pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, a comunicat CFR Călători.

Șeful companiei, Traian Preoteasa, a declarat, luni, că au fost trimise garnituri cu ceai și apă către călătorii afectați. Totodată, acestora le vor fi restituiți banii pentru călătoria neefectuată,

Este o grevă spontană, a spus acesta.

”Ne vom îndrepta împotriva vinovaților. Nu noi vom stabili, noi doar vom sesiza (…) CFR Călători a pregătit trenuri să dea drumul la trenuri din stațiile terminale. Va dura 2-3 ore, nu știu. Eu sunt pregătit cu alte garnituri de tren ca să le aștept să plece (…) Dat fiind că e o grevă spontană nu știu dacă va mai fi și în zilele următoare (o altă grevă, n.red.)”, a mai spus Traian Preoteasa.

Peste 100 de trenuri sunt afectate de protestul spontan al angajaților din transportul feroviar, a anunțat CFR Călători. În Gara de Nord, niciun tren nu a mai plecat și nici nu a mai sosit luni dimineață, întârzierile ajungând la peste 200 de minute. Situații similare sunt și în alte gări. Alte trenuri au oprit direct pe traseu, unii dintre călători au coborât și au încercat să meargă pe jos.

Peste 1.000 de angajați ai CFR au declanșat o grevă spontană, luni dimineață, nemulțumiți de faptul că legea statutului personalului feroviar nu se aplică și de faptul că salariile sunt mici.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: