• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Cabinetul Tsipras II, învestit de Parlamentul Greciei

08 Octombrie, 09:18

Parlamentul grec a acordat în cursul nopții de miercuri spre joi votul de încredere guvernului stângii radicale condus de Alexis Tsipras, pregătit să pună în aplicare măsurile de reformă și economii promise creditorilor țării în schimbul susținerii financiare.

tsipras II

Înainte de vot, Alexis Tsipras a reafirmat că "primul său obiectiv" este să se conformeze fără întârziere angajamentelor față de creditori, cu scopul de a obține astfel în noiembrie unda verde "pentru a încheia până la sfârșitul anului recapitalizarea băncilor și a demara discuțiile pentru reducerea datoriei" țării.

Echipa guvernamentală în care Syriza lui Alexis Tsipras este aliată cu partidului naționalist de dreapta Grecii Independenți (Anel), condus de Panos Kammenos, a obținut voturile celor 155 de deputați ai coaliției, din totalul de 300 ai parlamentului.

Întreaga opoziție, de la neonaziștii din Zori Aurii la socialiștii din Pasok, trecând pe la comuniștii din KKE, a votat contra. Adversarul de dreapta al lui Alexis Tsipras, conservatorul Vangelis Meimarakis, și-a motivat neîncrederea acuzându-l pe premier de "escrocherie politică" și că a înrăutățit situația economică a țării.

 

Citeste mai mult despre: alexis tsipras, BM, creditori, criza, FMI, Grecia, parlamentu grec, Syriza
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: