• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Buzău: Prefectul s-a vaccinat, fără programare, într-un centru AstraZeneca

16 Aprilie, 16:48

Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, s-a vaccinat, vineri, fără programare, cu serul produs de Astra Zeneca.

vaccin

Acesta a fost invitat de medic în cabinet, însă oamenii care îşi stăteau la rând i-au solicitat să aştepte, ca orice altă persoană. "Vă rog frumos, chiar dacă sunteţi prefect, eu şi cu soţia am fost aici înaintea dumneavoastră!", i-a spus un bărbat, potrivit news.ro.

Prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache, a ales să se vaccineze, vineri, cu serul AstraZeneca, fără a avea programare, întrucât pentru imunizarea cu acest ser persoanele se pot prezenta fără a fi necesar să se programeze în platformă.

Silviu Iordache s-a prezentat la un centru de vaccinare Astra Zeneca din municipiul Buzău aflat la aproximativ 200 de metri de Prefectură şi a anunţat că vrea să se vaccineze şi că nu are programare. Operatorul din centru i-a solicitat să aştepte eliberarea unui birou pentru a completa documentele necesare, iar acesta s-a conformat.

Înainte prefectului, în centrul de vaccinare se mai aflau trei persoane. După ce una dintre acestea a fost vaccinată, prefectul judeţului Buzău a fost invitat de medicul coordonator în cabinetul medical, moment în care un bărbat care era la rând înaintea acestuia i-a solicitat să respecte rândul.

"Vă rog frumos, chiar dacă sunteţi prefect, eu şi cu soţia am fost aici înaintea dumneavoastră!", a spus bărbatul.

Iordache şi-a cerut scuze şi a ieşit din cabinet, explicând că nu a avut intenţia de a intra înaintea celor doi, dar că a răspuns invitaţiei medicului coordonator.

Ulterior, prefectul a intrat în cabinet după vaccinarea persoanelor care se aflau la rând înaintea sa, după ce a întrebat în centru dacă este rândul său sau mai este cineva înainte.

FOTO: Ciprian Sterian FOTO: Ciprian Sterian

Vaccinarea prefectului a decurs fără probleme, iar după aceasta Iordache a aşteptat 15 minute în locul special amenajat.

"Astăzi am venit să profit de această oportunitate de a te vaccina fără programare cu serul de la AstraZeneca. După cum bine ştiţi, începând de astăzi se poate ca orice persoană care vrea să se vaccineze se prezintă într-un centru AstraZeneca şi este vaccinat imediat dacă consideră asta o oportunitate. Tot începând din această săptămână, operatorii economici medii şi mari care au spaţii amenajate pentru zona sanitară pot solicita de la Direcţia de Sănătate Publică vaccin AstraZeneca astfel încât să şi vaccineze angajaţii sau pot chiar să solicite şi o echipă mobilă de la Direcţia de Sănătate Publică care să le vaccineze angajaţii. Cred că doar prin vaccinare putem depăşi această pandemie. Cred că doar prin vaccinare putem reduce, putem minimiza problemele economice pe care le avem din cauza acestei pandemii. Reiterez faptul că vaccinul este sigur. Este voluntar şi este în acord cu strategia Comisiei Europene. Vreau să mai precizez faptul că riscurile asociate efectelor secundare care pot apărea în urma vaccinării sunt mult, mult mai mici decât riscurile asociate contractării virusului SARSCoV-2", a declarat Silviu Iordache.

Prefectul judeţului Buzău a explicat că nu a făcut până acum vaccinul pentru că nu a făcut parte din grupele prioritare, dar şi că a fost infectat cu SARS-CoV-2 în luna noiembrie, când şi-a pierdut mirosul, pe care nu şi l-a recăpătat complet nici până în ziua de astăzi.

"N-am fost în grupa de risc care să le permită să mă vaccineze. Da, am avut această boală în luna noiembrie şi pot să vă spun că în urma bolii am pierdut simţul mirosului şi nu l-am recăpătat nici până astăzi. Deci am simţit pe pielea mea efectele acestui virus în ultimele luni. Am cunoscut foarte multe persoane care au fost afectate de acest virus, persoane care după ce s-au făcut bine încă au insuficienţă respiratorie deci efectele pe termen lung ale virusului sunt foarte, foarte grave şi din acest motiv recomand tuturor oamenilor să se vaccineze. Pentru mine nu a contat serul. Serul cred că este unul sigur. M-am uitat peste statistica internaţională de efecte secundare ale acestei acestui vaccin. Mi s a părut totuşi că riscurile riscurile asociate vaccinului sunt mult, mult, mult mai mici decât riscul asociat contractării virusului", a încheiat prefectul judeţului Buzău, Silviu Iordache.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: