• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Botoşani: Şase preoţi din judeţ au fost amendați după o slujbă cu peste 100 de persoane

22 Aprilie, 15:54

Poliţiştii l-au sancționat pe preotul paroh care a organizat slujba ce a avut loc la biserica Tudora, din județul Botoșani, unde au participat peste 100 de credincioşi, cu o amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a transmis IPJ Botoșani, citat de stiri.botosani.

dgeasgasg

Slujba de la biserica Tudora s-a desfăşurat în spaţiu închis, ea fiind oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu protopopul de Botoşani, Petru Fercal. Pe lângă preotul paroh, au fost sancţionaţi contravenţional și cinci preoţi care aveau calitatea de participanţi la evenimentul religios organizat la biserica din localitatea Tudora. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu, a transmis că „verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat legislaţia în vigoare, urmând a se dispune măsurile legale care se impun”.

DSP și Poliția s-au sesizat după ce au apărut imagini cu slujba pe Facebook Poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică Botoşani au demarat anchete după ce pe Facebook, dar şi în presă au apărut imagini de la o slujbă oficiată în localitatea Tudora, la care au participat peste 100 de persoane, care nu purtau mască şi nici nu păstrau o distanţă corespunzătoare între ele. „Urmare a apariţiei în presa locală a unor imagini care ilustrează o slujbă dintr-o biserică din judeţul Botoşani la care nu au fost respectate măsurile igienico-sanitare specifice pandemiei, DSP Botoşani s-a autosesizat şi va desfăşura o anchetă, solicitând un punct de vedere din partea Protopopiatului”, a spus directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Ea a precizat că Serviciul de Sănătate Publică din cadrul DSP Botoşani a organizat la sediul Protopopiatului Botoşani, în data de 5 aprilie, o instruire pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşurile de cult, distanţarea minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: