• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Botoşani: DSP - Grădiniţele cu WC-uri în curte, care pun în pericol siguranţa copiilor să nu înceapă cursurile

09 Septembrie, 17:03

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au recomandat Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi autorităţilor locale să nu înceapă activitatea în grădiniţele care au grupurile sanitare în curte şi care pun în pericol siguranţa copiilor.

ggxg

Directorul DSP Botoşani, Monica Adăscăliţei, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că o situaţie foarte gravă se înregistrează la două grădiniţe din comuna Ungureni, respective unităţile din satele Sadoveni şi Vicoleni, potrivit newsweek.

"Noi am recomandat ca în aceste unităţi să nu se înceapă activitatea, pentru că sunt zone care pot provoca daune copiilor. (...) Sunt grupuri sanitare în curte care nu sunt conforme. Am nişte imagini de la faţa locului şi, într-adevăr, ar pune în pericol viaţa copiilor", a afirmat Adăscăliţei.

Inspectorul general al ISJ, Ada Macovei, susţine că a decis destituirea directorului unităţii de învăţământ care administrează celor două grădiniţe.

"Măsurile pe care le-am dispus au fost de înlocuire a directorului, care în ultimii ani a avut foarte mulţi bani de la bugetul local şi pe care la sfârşitului anului i-a returnat, pentru că pur şi simplu nu a dorit să facă investiţiile acolo şi nici să îşi asume lucrări de modernizare", a afirmat Macovei.

Aceasta precizează că a solicitat mobilizarea întregului personal pentru igienizarea grădiniţelor, astfel încât acestea să devină funcţionale.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: