• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 22º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 21º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.5841 LEI
  1 USD = 3.9032 LEI
  1 GBP = 5.1388 LEI
  1 CHF = 3.9799 LEI
  1 HUF = 1.4872 LEI
  1 BGN = 2.3438 LEI
  1 JPY = 3.4624 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bookfest 2017

29 Mai, 21:26

Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Mircea Cărtărescu, Răzvan Exarhu, Vintilă Mihăilescu, Alex Tocilescu, Keith Richards, Paul Beatty şi Ted Chiang sunt printre cei mai cumpăraţi autori editaţi de Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Litera şi Nemira şi care au fost prezenţi cu volumele lor la ediţia de vară a Bookfest, încheiată duminică la Romexpo.

bookfest

Cele mai vândute titluri ale editurii Humanitas sunt „Despre inimă şi alte eseuri”, de Andrei Pleşu, „România, o iubire din care se poate muri”, de Gabriel Liiceanu, „Mistica rugăciunii şi a revolverului. Viaţa lui Corneliu Zelea Codreanu”, de Tatiana Niculescu, „Am fost cândva femeie de onoare”, de Radu Paraschivescu, şi „Peisaj după isterie”, de Mircea Cărtărescu.

La Humanitas Fiction cei mai vânduţi autori au fost: Evgheni Vodolazkin cu „Aviatorul”, Jonathan Safran Foer cu romanul „Iată-mă”, Priya Parmar cu „Vanessa şi sora ei”, Yukio Mishima cu „Amurgul marinarului” şi Franz Kafka cu „Metamorfoza. Integrala prozei antume”.

Topul Humanitas Junior îi cuprinde pe Delia Calancia cu „O zi din viaţa Deliei”, urmată de Otilia Mantelers cu „Secretul monstrului”, Victoria Turnbull cu „Pandora”, Stephen şi Lucy Hawking cu „Luna albastră” şi Ana Alfianu cu „Cetatea sufletelor”.

La Curtea Veche Publishing, cea mai vândută carte a fost "Fericirea e un ac de siguranţă”, de Răzvan Exarhu, urmată de "Spovedania unui preot ateu” de Ion Aion, "Paltonul cu gaică. Proză scurtă, eseuri”, de Mihail Şişkin (prima carte de proză scurtă a celui mai mare scriitor rus contemporan, considerată o revelaţie). Topul Curtea Veche este completat pe locurile 4 şi 5 de "Povestea castelului Peleş”, de Principele Radu al României şi de "Psihologie pentru oameni obişnuiţi” de Ramona şi Radu F. Constantinescu (unii dintre cei mai citiţi bloggeri din România).

"Imperiul pisicilor", de Alex Tocilescu, este prima carte cea mai vândută la capitolul literatură română Polirom, urmată de "Cel care cheamă câinii", de Lucian Dan Teodorovici, "Mâţa Vinerii", de Doina Ruşti, "Pereţi subţiri", de Ana Maria Sandu şi "Hanul lui Manuc", de Simona Antonescu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: