• Bucuresti 5º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 4º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 6º C
  Craiova 8º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.7559 LEI
  1 USD = 4.1941 LEI
  1 GBP = 5.4795 LEI
  1 CHF = 4.1867 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4316 LEI
  1 JPY = 3.7885 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

BMW a ales Ungaria pentru construirea noii sale fabrici

31 Iulie, 22:47

Constructorul auto german BMW a anunţat marţi că va investi un miliard de euro într-o noua fabrica, lânga oraşul maghiar Debrecen, situat la 40 de kilometri de graniţa cu România.

bmw sediu

BMW a anuntat ca lucrarile la noua fabrică din Ungaria vor începe, cel mai probabil, în a doua jumatate a anului viitor. Unitatea este asteptata sa produca circa 150.000 de autovehicule anual.

BMW construieşte astfel prima sa fabrica în Europa din ultimele două decenii, în contextul în care măsurile protectioniste, anuntate in ultimele luni, au crescut costurile la nivel global.

O astfel de decizie va ajuta compania sa tina costurile sub control, in contextul tensiunilor comerciale care pot afecta fabrica din Statele Unite, considera analiştii. În plus, o unitate in Ungaria ofera mai multa flexibilitate companiei si in contextul Brexit-ului.

BMW a anunţat recent ca va mari preţurile a două SUV-uri fabricate în SUA şi comercializate pe piaţa chineză, pentru a lua în considerare costul suplimentar al tarifelor impuse importurilor de automobile de către autorităţile din China, cea mai mare piaţă auto din lume.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: