• Bucuresti 27º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 24º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8582 LEI
  1 USD = 4.0972 LEI
  1 GBP = 5.3220 LEI
  1 CHF = 4.5132 LEI
  1 HUF = 1.3490 LEI
  1 BGN = 2.4839 LEI
  1 JPY = 3.9261 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Blocul ACUM promite reducerea cu 25% a cheltuielilor pentru medicamentele esențiale

01 Februarie, 15:35

Reprezentanții Blocului electoral ACUM DA PAS promit să sporească accesul la servicii de sănătate calitative, inclusiv prin reducerea cu 25% a cheltuielilor pentru medicamentele esențiale. De asemenea, aceștia susțin că vor majora salariile și vor crea condiții bune de lucru pentru angajații din domeniul sănătății.

ACUM

Angajamentele ACUM pentru sănătate au fost prezentate vineri, 1 februarie, într-o conferință de presă.

Reprezentanții ACUM promit să majoreze alocările pentru compensarea medicamentelor din bugetul de stat, dar și să reducă din cerințele inutile pentru producătorii consacrați de medicamente, pentru a le facilita accesul pe piață. Reprezentanții blocului electoral își propun să îmbunătățească educația viitorilor medici, dar și să accelereze eforturile pentru diminuarea mortalității infantile. O altă măsură menționată este creșterea calității și a accesului la servicii oncologice și spitale mai bine echipate.

Potrivit liderului Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, viața și sănătatea oamenilor nu se negociază sub nicio formă, iar acest sector strategic trebuie și va fi finanțat corect, așa încât personalul medical și pacienții să se bucure de un sistem medical care are în centrul său cetățeanul. „Din păcate, în ultimii 25 de ani, pentru o mai mare parte a societății accesul la servicii medicale de calitate a rămas limitat. Mulți dintre părinții noștri nu au mai ajuns la un spital de zeci de ani și nu pentru că nu ar fi bolnavi, dar pentru că nu au cu ce. Din acest motiv oamenii din Republica Moldova trăiesc în medie cu zece ani mai puțin decât cei din Europa de Vest”, a notat Andrei Năstase.

„Deși sloganul „Este mai ieftin să previi decât să tratezi” poate părea demodat, noi credem că este mai actual decât oricând. Sănătatea este mai mult decât o problemă pur medicală, ea angajează răspunderea întregii societăți”, a menționat Ecaterina Pitel, medic rezident și candidat al blocului ACUM pe circumscripția națională.

Blocul electoral ACUM DA și PAS este cu numărul doi în buletinul vot pentru circumscripția națională. Formațiunea politică are candidați și în cele 51 de circumscripții uninominale.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: