• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bitcoin-ul a coborât din nou sub 38.000 de dolari

25 Mai, 16:53

Criptomoneda bitcoin s-a ieftinit marţi, după o creştere de două procente înregistrată luni ca urmare a unor mesaje pe Twitter ale lui Elon Musk, transmite Bloomberg.

bitcoin

În jurul orei 6:21 a.m, Bitcoin, cea mai importantă monedă digitală, era cotată la 37.500 de dolari, în scădere cu 4%, după un salt de 16% în cursul zilei de luni.

Fondatorul Tesla Inc. a influenţat semnificativ cursul Bitcoin în cursul acestei luni, după ce în urmă cu câteva săptămâni a criticat consumul de energie al firmelor care se ocupă cu minarea de monede digitale şi a suspendat plăţile cu Bitcoin. Luni, însă, Elon Musk a postat pe Twitter un mesaj conform căruia a avut o convorbire telefonică cu o serie de firme nord americane care se ocupă cu minarea de bitcoin pentru a discuta "creşterea transparenţei cu privire la consumul de energie", potrivit newsweek.

„Factorul” Elon Musk

"Dacă piaţa va continua să înregistreze aceste evoluţii fluctuante în funcţie de postările pe Twitter ale lui Elon Musk acesta va fi un obstacol major pentru această clasă de active. Faptul că există aceste fluctuaţii mari de la postările pe Twitter ale unei singure persoane diminuează legitimitatea acestei clase de active", subliniază Matt Maley, analist şef la Miller Tabak + Co. "

Consumul mare de energie, generată prin arderea de combustibili fosili, este o problemă de durată a Bitcoin. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează sute de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu Bitcoin.

În pofida acestui lucru, în luna februarie, Elon Musk a anunţat că va investi 1,5 miliarde dolari din lichidităţile Tesla în bitcoin şi totodată a informat că Tesla va accepta plata cu bitcoin pentru vehiculele sale, pentru ca la începutul lunii mai să revină asupra acestei decizii. Chiar dacă între timp miliardarul şi-a revizuit punctul de vedere cu privire la criptomonede, acestea continuă să înregistreze pierderi de pe urma comentariilor sale.

Valoarea de piaţă a celor peste 7.000 de criptomonede urmărite de firma CoinGecko este cu aproximativ 800 de miliarde de dolari sub vârful de 2.600 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii mai. La rândul său, cotaţia bitcoin este cu 25.000 de dolari sub recordul atins la mijlocul lunii aprilie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: