• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bilanț dezastruos al miniștrilor USR-PLUS

02 Februarie, 19:01

Majoritatea miniștrilor de la USR-PLUS s-au “remarcat” până în prezent mai degrabă prin lipsa profesionalismului. Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Stelian Ion au luat decizii controversate în doar câteva săptămâni de când se află în funcții.

PNL

Vlad Voiculescu, lipsă de leadership

După haosul cauzat de slaba gestionare a campaniei de vaccinare și după incendiul de la Spitalul Matei Balș din Capitală, Voiculescu a continuat să demonstreze o lipsă acută de leadership. Vlad Voiculescu, cel care trebuie să își asume în prezent lipsurile din sistemul de sănătate, prin prisma funcției pe care o are, a ales în schimb să arunce vina pe foști manageri ai spitalului Balș și pe greaua moștenire lăsată de PSD. Vlad Voiculescu nu a înțeles că până și dacă lucrurile ar sta așa, el și-a asumat o răspundere atunci când a preluat funcția de ministru. Oricine poate da vina pe greaua moștenire. Diferența o face însă atitudinea în fața unei situații dificile. Or un lider ar fi trebuit să își asume un astfel de incident, mai ales că acesta s-a produs sub mandatul său. Primul pas îl reprezenta asumarea răspunderii, nu pasarea ei. Sigur, Vlad Voiculescu pare a fi mai ocupat mai degrabă cu altceva. Ministrul a reușit să intre în conflicte cu aproape toată lumea de la fostul ministru Nelu Tătaru, până la coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Stelian Ion, bâlbe la Ministerul Justiției

Ministrul Justiției, Stelian Ion încearcă să se facă remarcat, însă ajunge de multe ori în situații penibile. Stelian Ion a început mandatul prin a genera un val de pensionări trezindu-se vorbind despre creșterea vârstei de pensionare. Rezultatul? Declarațiile lui Stelian Ion au stârnit un adevărat val de pensionări, magistrații temându-se de perspectiva creșterii vârstei de pensionare. Dându-și seama de gafa făcută, Stelian Ion a revenit asupra declarațiilor inițiale. Stelian Ion s-a remarcat și prin replicarea muncii depuse de fostul ministru, Cătălin Predoiu. De pildă, Stelian Ion a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în ultima zi a anului 2020, un proiect privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), proiect care era deja acolo de un an. “Noul” proiect aducea doar câteva modificări față de cel precedent. În ianuarie 2021, Stelian Ion a lansat în dezbatere publică un proiect ce se afla deja în dezbatere din noiembrie 2020, cel al legii grefierilor. În fine, ministrul și-a mai atras o dată critici când și-a delegat cele mai importante atribuții secretarului de stat Alexandru Dimitriu, personaj controversat, fost partener de la casa de avocatură ”Piperea & Asociații” și fost concurent la “Vara ispitelor”. Prietenia lui Ion cu Dimitriu l-a determinat pe ministrul Justiției să încalce aproape fățiș legea, permițându-i lui Dumitriu să participe la ședințele cu funcționarii publici, deși acesta nu fusese încă numit oficial secretar de stat, având practic în acel moment calitatea unui cetățean oarecare de pe stradă în raport cu instituția. Stelian Ion s-a apărat spunând cumva că supraveghează totul, ca și cum domnul Ion și-ar fi luat Ministerul Justiției pe persoană fizică.

Claudiu Năsui, mostră de impertinență

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, va rămâne multă vreme asociat cu celebrul „și?”, cu care a răspuns, atunci când a fost întrebat despre rațiunea din spatele numirii unei foste colaboratoare a Securității într-o funcție de director general adjunct în ministerul pe care îl conduce. Modul în care Năsui a răspuns demonstrează câte ceva despre persoana ministrului. Năsui a ajuns președintele organizației USR București în urma demisiei Roxanei Wring, acuzată de colaborare cu fosta Securitate. Faptul că Năsui s-a gândit că ar fi bine să numească în funcția de director general adjunct la Ministerul Economiei o fostă colaboratoare a Securității demonstrează că ministrul nu a învățat nimic din incidentul care, culmea, l-a propulsat în funcția de președinte al USR București. Impertinența “și-ului” întărește această concluzie. În mod normal, Năsui ar fi trebuit retras din funcție sau în cel mai bun caz, ar fi trebuit să își scrie de unul singur demisia, după această ieșire. După demisie, Năsui ar fi avut timp să lectureze mai mult pe marginea istoriei comunismului din România și poate că ar fi înțeles problema din spatele răspunsului său. Faptul că nu a făcut-o demonstrează doar fragila coloană vertebrală a ministrului și lipsa asumării.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: