• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 4.0024 LEI
  1 GBP = 5.3819 LEI
  1 CHF = 4.4931 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.4913 LEI
  1 JPY = 3.8477 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Biden denunță "agresiunea" lui Putin în Ucraina și cere menținerea sancțiunilor europene

28 Mai, 10:49

Vicepreședintele Statelor Unite Joe Biden a îndemnat țările occidentale să fie pregătite să impună noi sancțiuni contra Moscovei, deoarece "Putin este pragmatic" și "va continua până când întâmpină rezistență"

Foto Vicepreședintele SUA Joe Biden

În urmă cu un an, la 22 mai, Joe Biden vorbea la București despre corupție. Sugera că... de tancuri ne apăra ei, dar de corupție trebuie să scăpăm singuri. Totul pentru un obiectiv comun: să-i ținem pe ruși la distanță.

Miercuri, acesta a reiterat în fața unui centru de reflecție din Washington că  "este crucial să se asigure" că Putin nu pregătește "încă o agresiune". "Noi vrem ca el să acționeze mai rațional. Și dacă nu poate, vom continua să rezistăm la ceea ce eu numesc simplu o agresiune".

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, o regiune situată în sudul Ucrainei, după venirea la putere la Kiev a unui guvern proeuropean. De atunci, rebelii proruși au lansat o ofensivă în estul țării, amintește France Presse.

Biden a cerut liderilor europeni să-și mențină sancțiunile contra Moscovei până când acordurile Minsk-2 vizând să pună capăt conflictului, care a făcut peste 6.200 de morți în doar un an, sunt pe deplin respectate.

"Sancțiunile contra Rusiei trebuie să rămână în vigoare", a declarat el, adăugând că țările occidentale trebuie să fie pregătite să impună noi sancțiuni dacă "Rusia încă trece linia roșie". "Președintele Putin face pariul că este cel mai puternic" și că în Ucraina el poate "submina economic actualul guvern reformist proeuropean", a estimat Biden.

Vicepreședintele american a acuzat de asemenea Kremlinul că "sâcâie" Europa finanțând partide potențial destabilizatoare, "alimentând o mașină de propagandă a statului rus deosebit de agresivă" și utilizând corupția ca un instrument de politică externă.

Citeste mai mult despre: agresiune, denunță, europa, Joe Biden, Kiev, putin, rusia, Ucraina, washington
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: