• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bătrîncea, de pe scara avionului: Nu vedem sensul unui grup de lucru cu blocul ACUM. Vrem coaliție!

16 Aprilie, 13:48

Partidul Socialiștilor nu vede sensul crearii grupurilor de lucru si continuarea discutiilor sterile cu blocul ACUM. Declarația aparține secretarului executiv al formațiunii, Vlad Bătrîncea.

batrancea

Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare.

În acest context reiterăm faptul că atît executivul politic al PSRM, cît și fracțiunea parlamentară va acționa în strictă conformitate cu decizia luată.

Atît timp cît reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție nu vedem sensul crearii grupelor de lucru si continuarea discutiilor sterile care au mai avut loc in trecut.

Regretăm faptul ca reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continua să dea dovadă de egoism politic (insistă pe această formulă inexistentă în lume, cînd o formațiune politică obținînd a treia poziție după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul și prim-ministrul îmrepună cu întreg guvernul din partea acestei farcțiuni, la fel ca și agendei pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și votanților săi), dar și de iresponsabilitate după părerea noastră, încercînd să evite creaea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate.

Menționăm că mai sînt aproximativ 2 luni de zile pînă la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului, astfel, le recomandăm și cerem deputaților din partea blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate față de țară și cetățenii Republicii Moldova și să începem procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și progam guvernamental agreat și aprobat de ambele părți”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, grup de lucru, PSRM, răspuns, Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: