• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Băsescu, despre introducerea stării de alertă după 15 mai

30 Aprilie, 22:02

Traian Băsescu a declarat, joi, la România TV, că ideea înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă după 15 mai este una "greşită" pe motiv că aceasta nu este prevăzută în Constituţie. Fostul preşedinte atrage atenţia că, în această situaţie, Guvernul poate decide reducerea drepturilor fundamentale.

Basescu

În cadrul emisiunii "Punctul culminant" prezentată de Victor Ciutacu, Traian Băsescu a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă starea de urgenţă este înlocuită cu starea de alertă după 15 mai.

"A face stare de necesitate este greşit. Ea nu e prevăzută în Constituţie. Starea de urgenţă este. Starea de necesitate este o poveste adaugată în lege, în intenţia legiuitorului de a adăuga un sistem de trepte în funcţie de situaţie.

Ea devine o atribuţiune a Guvernului în care lăsăm la îndemâna domnului Vela şi a Guvernului reducerea drepturilor fundamentale. Vă iau drepturile fundamentale Vela şi premierul pe termen nelimitat", a explicat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte a menţionat că starea de urgenţă are un termen limită de 30 de zile, prevăzut de Constituţie.

"Starea de urgenţă îmi permite mie ca stat să fac uz de toate resursele pe care le are statul, inclusiv să fac achiziţii rapide. Starea de alertă permite Guvernului să ia orice măsură ca să impună decizile

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: