• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Barack Obama solicită senatorilor să amâne propunerile pentru noi sancțiuni împotriva Iranului

20 Noiembrie, 08:18

Președintele american, Barack Obama, a cerut senatorilor Statelor Unite să amâne propunerile pentru noi sancțiuni împotriva Iranului, pentru a permite puterilor mondiale să încheie un acord privind programul nuclear al Iranului, informează BBC.

Barack Obama

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a avertizat că dacă nu se va ajunge la un acord cu Teheranul, Iranul va continua acțiunile de îmbogățirea a uraniului.

Mai mulți diplomați și lideri politici din grupul P5+1 vor începe, miercuri, o nouă rundă de negocieri cu Iranul, la Geneva.

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a consideră că problemele pot fi rezolvate.

„Ne așteptăm la și cerem respect privind demnitatea noastră. Pentru noi, iranienii, energia nucleară nu înseamnă alăturarea la un grup sau amenințarea altora. Energia nucleară este un salt, un pas înainte către deciderea destinului nostru și nu permiterea altora să decidă pentru noi”, a declarat ministrul iranian.

Președintele Obama a discutat, marți, timp de două ore cu senatorii, la Casa Albă, alături de Secretarul de Stat, John Kerry și consultantul privind Securitatea Națională, Susan Rice.

În ultimele zile, mai mulți senatori americani și-au exprimat îngrijorarea că Statele Unite se grăbesc prea tare și că ar trebui să fie mai stricte cu Teheranul.

Într-un comunicat emis de Casa Albă se arată că în lipsa unui acord, Iranul va crește stocul de uraniu îmbogățit, va instala noi centrifuge și va construi un reactor de plutoniu în orașul Arak.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: