• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Băncile grecești au nevoie de recapitalizare

11 Septembrie, 18:35

Daniele Nouy, președintele noii agenții de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), a declarat vineri că instituția sa încearcă în prezent să determine de câți bani au nevoie băncile grecești pentru a se recapitaliza, transmite Dow Jones Newswires.

grecia

'În Grecia, băncile au trecut printr-o criză și bineînțeles au fost slăbite. De acea au nevoie să fie recapitalizate pentru a fi la fel de puternice cum erau înainte', a declarat Daniele Nouy la o conferință organizată la Council on Foreign Relations din New York. Nouy a mai spus că BCE încearcă să evalueze ce sume trebuie injectate în băncile grecești. 'În prezent derulăm o analiză amănunțită a băncilor grecești pe baza unor teste de stres pentru a stabili de ce sume au nevoie și ne așteptăm ca procesul să se finalizeze luna viitoare sau în noiembrie', a spus Daniele Nouy.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul grec al Economiei a anunțat și el crearea unui grup de lucru, care include membrii ai Guvernului grec și reprezentanți ai creditorilor (UE, FMI, BCE), în vederea examinării opțiunilor pentru o recapitalizare rapidă a băncilor grecești după alegerile din 20 septembrie.

O sumă de 25 de miliarde de euro din ultimul program de asistență acordat Greciei de creditorii internaționali, în valoare de 86 de miliarde de euro, a fost alocată pentru recapitalizarea băncilor elene până la finele acestui an. Însă sumele necesare pentru recapitalizare vor depinde de testele de rezistență derulate de Banca Centrală Europeană în rândul marilor bănci grecești.

Cele patru mari bănci grecești — National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank și Eurobank — sunt prezente și pe piața din România.

Citeste mai mult despre: Bănci, Grecia, recapitalizare
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: